Skip to main content

Ένας Έλληνας επικεφαλής στο Βιομηχανικό Συμβούλιο των ΗΠΑ

Η αθώωση των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο Έλληνας πρόεδρος του Bιομηχανικού Συμβουλίου των ΗΠΑ και το νέο πολιτικό αδιέξοδο.

Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση Βατοπεδίου πρότεινε η εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Διαπίστωσε, ότι με βάση τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας θεωρεί πως για κανέναν από τους κατηγορουμένους δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας, απάτης κλπ., που κατά περίπτωση τους αποδίδονται.

Ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του δικαστηρίου, να θυμίσω πως είχε γίνει γνωστό ότι πολύ χρήμα είχε πέσει, και πολλά "βαποράκια" πλούτισαν μ’ αυτήν την υπόθεση. Αυτοί που ξεκίνησαν την ιστορία, πεντάρα δεν δίνουν αν θα δικαιωθούν ή καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι. Ο στόχος ήταν να μη ξαναπατήσουν πόδι οι Ρώσοι στο Βατοπέδι. Κι αυτό το πέτυχαν.

Πολιτικό αδιέξοδο με την Ελλάδα. Αυξάνεται η ήδη υπάρχουσα ανησυχία, καθώς Ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο. Τι θα συμβεί, θα φανεί μετά την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ. Η στάση του Τσίπρα θα οφείλεται σε ενέργεια ανώριμου καταληψία, ή υπάρχει κάποια συμφωνία στο παρασκήνιο; Ίδομεν.

Κατέθεσε χαρτιά για να εκλεγεί επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η σύζυγος του πρωθυπουργού. Μόνον οι ειδικοί γνωρίζουν σε ποιο βαθμό είναι η επιστημονική της επάρκεια. Αναλογίζομαι όμως τι σχόλια θα υπάρξουν αν η κα. Μπαζιάνα επιλεγεί, επικρατώντας των 30 συνυποψηφίων της.

Δεν θα υπάρξουν πολλοί, που θα αμφισβητήσουν ενδεχόμενη ανάδειξη; Να πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διαπίστωση του Καίσαρα, ότι η γυναίκα του δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται.

Δείτε με ποιους έχουμε να κάνουμε, και τους "προσκυνάμε" για την ψήφο τους. Ο αρθρογράφος της εφ. Μιλλέτ της Ξάνθης [και Έλληνας πολίτης] δημοσιεύει μια σύνθεση της ιστοσελίδας "Τουρκο-ισλαμική ελευθερία 2023" (από ποιους θα ελευθερωθούν;], η οποία αναφέρει: «Ω δημιουργέ… Κατέστησε νικηφόρο τον στρατό μας που αυτή την στιγμή πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην Συρία. Κάνε τον έναν χίλιους… Κατέστησε τους κατακτητές…  Αμήν].

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στο Μίσιγκαν εμφανίστηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical, δρ. Άντριου Λιβέρη και ανακοίνωσε ότι θα του αναθέσει την προεδρία του Bιομηχανικού Συμβουλίου (Manufacturing Council), όπως έγραψε η αμερικανική Wall Street Journal.

Εν ολίγοις, Έλληνας θα ηγηθεί του Συμβουλίου Βιομηχανίας, προκειμένου να φέρει πίσω τις βιομηχανίες, που έφυγαν από τις ΗΠΑ για την Ασία. [Κι αυτή η πρόθεση του Τραμπ, έκανε έξαλλους τους Κινέζους]. Καλό είναι να βρεθεί Έλληνας σε υπεύθυνη θέση, αλλά προτιμητέο θα ήταν, αντί να μη πάει πίσω στις ΗΠΑ όλες τις επιχειρήσεις, ας στείλει κανα-δυο στην Ελλάδα.

Θα κλείσω με τις ομηρικές λέξεις, που χρησιμοποιούμε, ενώ η… ειδική καθηγήτρια λέει πως η αρχαία μορφή της γλώσσας μας είναι νεκρή:

Άγχω, σημαίνει σφίγγω το λαιμό, σήμερα λέμε αγχόνη. Επίσης άγχος είναι η αγωνία από κάποιο σφίξιμο, ή από πίεση.

Βρύχια στον Όμηρο είναι τα βαθιά νερά, εξ ου και τo υποβρύχιο.

Φερνή έλεγαν την προίκα. Από εκεί επικράτησε την καλά προικισμένη να τη λέμε "πολύφερνη νύφη".

Το γεύμα, στο οποίο ο κάθε παρευρισκόμενος έφερνε μαζί του το φαγητό του λεγόταν έρανος. Η λέξη παρέμεινε, με τη διαφορά ότι σήμερα δεν συνεισφέρουμε φαγητό, αλλά χρήματα.

Καλλισθένης