Skip to main content

Το «ποδαρικό» στην ΕΡΤ και μία σωστή δήλωση του Πανούση

Το «ποδαρικό» στην ΕΡΤ με Ζωή και Καλφαγιάννη, η δήλωση Πανούση με την οποία συμφωνούν όλοι και πώς λύνουν οι Αυστραλοί το μεταναστευτικό.

"Ποδαρικό" στην ΕΡΤ, ως καλεσμένοι έκαναν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό το μήνυμα καλούμαστε να το ερμηνεύσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Η ΝΔ βέβαια φοβάται ότι η καινούργια ΕΡΤ θα είναι όργανο προπαγάνδας της Αριστεράς. Περίεργο. Πάντα έτσι ήταν η ΕΡΤ. Όταν ήταν πρωθυπουργός ο Αντώνης, δεν παρακολούθησε ποτέ το πρόγραμμά της;

Ανακοινώθηκαν συλλήψεις τουριστών που θεωρούνται υπεύθυνοι για τον φονικό σεισμό στη Μαλαισία. Ξεγυμνώθηκαν σε ιερό βουνό και "θύμωσαν τους θεούς", είπε ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα διεξαχθεί ειδικό τελετουργικό για να κατευναστεί το πνεύμα του βουνού».

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σ’ εμάς. Οι γυμνοί από ιδέες πολιτικοί μας, έφεραν τον οικονομικό σεισμό στη χώρα. Δεν ξέρω ποια πρέπει να είναι η τιμωρία τους. Αν τους κλειδώναμε σε δωμάτιο ένα 24ωρο με τη Ζωή, θα είναι αρκετή τιμωρία, ή να βάλουμε μέσα και τον Πανούση;

Ο οποίος Πανούσης είπε αυτό που πολλοί θα ήθελαν να πουν δημόσια, αλλά δεν τολμούν. Ότι είναι μεν απαραίτητο να γίνεται επανέλεγχος της ψυχολογικής κατάστασης των αστυνομικών, αλλά, πρόσθεσε: «Θα πρότεινα για να μη γίνει αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι η Ελλάδα είναι φρενοκομείο, να γίνει ένας έλεγχος και των πολιτικών».

Είναι πρόβλημα αυτό. Αν γίνει ψυχιατρικός έλεγχος των πολιτικών μας -οποιασδήποτε βαθμίδας- υπάρχει φόβος να μείνουμε χωρίς πολιτικούς. Τώρα, φόβος είναι, ελπίδα είναι, δεν ξέρω να σας πω.

«Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας», έλεγαν οι προ- προ-παππούδες μας. Σωστό είναι, κι εγώ προσθέτω ότι αν δεν έχεις «διάνοια» καλύτερα να μη μιλάς καθόλου. Για να μη μείνουν οι ζουρνάδες αχρησιμοποίητοι, ούτε οι αγορές χωρίς χορό. Άσε που έχω καιρό να ακούσω κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης ότι είναι «Μερκελιστές».

Οι Αυστραλοί βρήκαν τρόπο να λύσουν, μερικώς, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Το ναυτικό τους σταμάτησε ένα δουλεμπορικό πλοίο, και το ξανάστειλε πίσω στην Ινδονησία, όπου συνελήφθησαν οι διακινητές. Ο πλοίαρχος και τα πέντε μέλη του πληρώματος κατέθεσαν ότι έλαβαν από την υπηρεσία μετανάστευσης της Αυστραλίας 5.000 δολάρια ο καθένας "μέσα σε ξεχωριστά πλαστικά σακουλάκια" προκειμένου να κάνουν στροφή και να γυρίσουν στην Ινδονησία.

Αυτό να το κάνουμε κι εμείς. Όχι με χρήματα, που να τα βρούμε; Εκτός κι αν μας δώσει κάτι τις ο Φωτόπουλος από το Ταμείο Προσωπικού (από εκείνα τα 600 εκατ. εννοώ, που το ενισχύουμε οι καταναλωτές κάθε χρόνο και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί). Θα έχουμε τα ΟΥΚ σε ετοιμότητα, και μόλις δουν δουλεμπορικό να έρχεται από την Μικρά Ασία, στροφή και το οδηγούν στα τουρκικά παράλια. Και φτου κι απ’ την αρχή. Θα είναι και μιας μορφής εκπαίδευση.

Γιατί πάντα μαθαίνουμε καταστάσεις που μας αφορούν, από τον ξένο Τύπο; Η Βουλγαρία και η Ελλάδα ανέβαλαν την υπογραφή για την απόφαση επένδυσης στην κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου των δύο χωρών, και είχε προγραμματισθεί για σήμερα. Ούτε για την υπογραφή μάθαμε από ελληνικές πηγές, ούτε για την αναβολή της.

Καλλισθένης