Skip to main content

Άναψε δοκιμαστικά το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Αριστοτέλους (φωτο)

Ο δήμος άναψε δοκιμαστικά τα 14.000 φωτάκια τύπου led στο έλατο, ύψους 20 μέτρων, το οποίο θα κοσμεί το κέντρο της πόλης την φετινή εορταστική περίοδο

Το... Πνέυμα των Χριστουγέννων κατέκλεισε για λίγα λεπτά την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς το βράδυ της Κυριακής, ο δήμος άναψε δοκιμαστικά τα 14.000 φωτάκια τύπου led στο έλατο, ύψους 20 μέτρων το οποίο θα κοσμεί το κέντρο της πόλης την φετινή εορταστική περίοδο.

Οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσουν από τις 30 Νοεμβρίου, όταν και θα ανάψει το δέντρο, ενώ οι δράσεις θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου.

Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ξύλινα φωτιζόμενα σπιτάκια δραστηριοτήτων, καθώς και το σπίτι του Άι – Βασίλη. Επίσης, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», όπου μέσα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν πέντε ρομποτικά εκθέματα σε πραγματικές διαστάσεις ζώων της εποχής των Παγετώνων.

Συγκεκριμένα, μέσα στη φωτιζόμενη σκηνή, που θα στηθεί στη δεξιά πλευρά της πλατείας, θα είναι ένα μαμούθ (2μ), ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων καθώς και ένα γιγάντιο ελάφι.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και παραδοσιακό καρουζέλ καθώς και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι για τα μικρά παιδιά. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι τα παιδιά και καθημερινά θα λαμβάνουν χώρα δεκάδες παιδικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν από τις 2 Δεκεμβρίου.

Ειδικές φωτιζόμενες εικαστικές εγκαταστάσεις

Ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης φέτος αναμένεται να εμπλουτιστεί. Θα χρησιμοποιηθούν τα φωτάκια και οι γιρλάντες που υπήρχαν από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και ο διάκοσμος από την περσινή περίοδο του Απόστολου Βέττα καθώς και νέα φώτα.

Ένα μεγάλο πεφταστέρι με διάμετρο 10 μέτρα θα τοποθετηθεί στη Φιλικής Εταιρείας. Επίσης, φωτιζόμενοι κύκλοι, οι οποίοι θα παραπέμπουν σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, θα διακοσμήσουν την οδό Μητροπόλεως.

Ουρανός με μπάλες θα τοποθετηθεί στην οδό Κούσκουρα και Καρ. Ντηλ, ενώ νέος φωτισμός θα μπει και σε πολλούς άλλους δρόμους. Επίσης, για πρώτη φορά θα φωτιστούν με γιρλάντες οι ιστοί στην Λεωφόρο Νίκης.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας