Skip to main content

Το «πηγαινέλα» της διαφημιστικής πινακίδας στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες είναι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που κατέβασαν οι αρχές, αλλά οι επιτήδειοι επανήλθαν λίγες μέρες μετά.

Εκατοντάδες διαφημιστικές πινακίδες και αεροπανό έχουν απομακρυνθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, τη Μουδανίων και τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, όπου μπήκαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, «τα συνεργεία μάζευαν ένα φορτηγό υλικά από κάθε κολώνα». Η ίδια εξέφρασε όμως το παράπονο ότι παρότι οι πινακίδες συγκεκριμένου νυχτερινού κέντρου καθαιρέθηκαν, λίγες μέρες μετά τοποθετήθηκαν νέες.

Η κ. Πατουλίδου σημείωσε ότι η προσπάθεια απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί, ζητώντας «όλοι να επιδείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στην πόλη».

Τα συνεργεία απομάκρυναν πινακίδες που προϋπήρχαν στη βάση κάθε κολώνας, κλαδιά, πεσμένα δέντρα και άλλα αντικείμενα, ενώ εθελοντές έχουν ήδη κάνει εξορμήσεις καθαρίζοντας τους δρόμους.

«Τα πρόστιμα είναι 700 ευρώ για κάθε πινακίδα και ζήτησα να αυξηθεί το ποσό του προστίμου ώστε να συμμορφωθούν οι παραβάτες. Αύριο θα ξαναβγεί συνεργείο, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να φωτογραφήσει τα σημεία και να κατεβάσει τις πινακίδες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε οι 35 πινακίδες που μπήκαν τώρα να μην γίνουν 100», είπε η κ. Πατουλίδου.