Skip to main content

Άμεσα το ΠΔ για το Μουσείο Ολοκαυτώματος-Αρχές του 2018 οι εργασίες

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη

Εξελίξεις θα υπάρχουν από την επόμενη εβδομάδα στο θέμα της κατασκευής του Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πρόκειται να υπογράψει από την ερχόμενη εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα δίνει λύση στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την αδειοδότηση του εξαώροφου κτιρίου.

Το θέμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

«Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν και οι πρόδρομες εργασίες, όπως αυτές των γεωτρήσεων. Παράλληλα, θα υποβληθεί η αίτηση για τις οικοδομικές άδειες», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Σημειώνεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα πρόκειται να αναφέρει τους πολεοδομικούς όρους, καθώς και τους όρους δόμησης. Ο δήμαρχος εκτίμησε, πάντως, ότι οι πρόδρομες εργασίες είναι δυνατόν να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2018.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι «η κεντρική ιδέα του Μουσείου δεν θα είναι μόνο το Ολοκαυτωμα, αλλά η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας και την επίδραση που είχε η παρουσία στην ταυτότητα της πόλης».  «Η ιστορία της πόλης δεν είναι μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Γαλέριος και τα βυζαντινά. Να μάθει κόσμος για την επιρροή της εβραϊκής κοινότητας», υπογράμμισε.