Skip to main content

Το Παρίσι θέλει να αποδυναμώσει το Σίτι του Λονδίνου

Ο ειδικός εκπρόσωπος του Σίτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τζέρεμι Μπράουν, υποστηρίζει ότι το Παρίσει επιδιώκει την αποδυνάμωση της Βρετανίας.

Η Γαλλία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το Brexit για να αποδυναμώσει το Σίτι του Λονδίνου, προειδοποίησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και νυν ειδικός εκπρόσωπος του Σίτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τζέρεμι Μπράουν, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η «Mail on Sunday» με τίτλο: «Οι σαμποτέρ του Μακρόν για το Brexit».

«Είναι ξεκάθαροι για τον στόχο τους: την αποδυνάμωση της Βρετανίας και τον συνεχιζόμενο υποβιβασμό του Σίτι του Λονδίνου», δηλώνει ο κ. Μπράουν.

Το έγγραφο, το οποίο αφορά πρόσφατο ταξίδι του στη Γαλλία στις αρχές Ιουλίου και είχε παραλήπτες υπουργούς, διέρρευσε στη βρετανική εφημερίδα.

Η δημοσιοποίησή του γίνεται μία ημέρα πριν από την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Η συνάντηση με την γαλλική Κεντρική Τράπεζα ήταν η χειρότερη που είχα οπουδήποτε αλλού στην Ε.Ε.», αναφέρει ο κ. Μπράουν και προσθέτει: «Επιθυμούν σκληρό Brexit».

Όπως σημειώνει, «πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά διότι η Γαλλία αντιμετωπίζει την Βρετανία και το Σίτι σαν αντίπαλους και όχι σαν εταίρους».

Σύμφωνα με τον Μπράουν, αυτή η προσέγγιση έγινε πιο επιθετική μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.