Skip to main content

Το παρασκήνιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αφού οι δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή και εντοπίστηκαν από τους Τούρκους, ο Έλληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχό του.

Πτυχές από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου από Τούρκους αξιωματικούς δημοσιεύονται και ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με το τι συνέβη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, πριν την οριστική σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών προηγήθηκε... συζήτηση.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη τους έγινε μετά από περίπου μία ώρα διαπραγμάτευσης. Αφού οι δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή και εντοπίστηκαν από τους Τούρκους, ο Έλληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχό του. Αυτό συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, γι' αυτό και δόθηκε σχετική άδεια από τους Τούρκους στρατιώτες. Η επικοινωνία με τον Ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο «για να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία».

Ο Έλληνας Ταξίαρχος επισκέφτηκε στη συνέχεια το τουρκικό φυλάκιο και παρέμεινε εκεί για 45 λεπτά. Τελικά αποχώρησε, όταν ο Τούρκος ομόλογός του τον ενημέρωσε ότι «δεν είναι στο χέρι μου, έχει η στρατοχωροφυλακή αρμοδιότητα τώρα».