Skip to main content

Το παρασκήνιο μιας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ...

Ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο βγαίνει στην επιφάνεια, αναφορικά με μια από τις πιο μεγάλες – και ελάχιστες, ούτως ή άλλως – επενδύσεις στην Ελλάδα,

Ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο βγαίνει στην επιφάνεια, αναφορικά με μια από τις πιο μεγάλες – και ελάχιστες, ούτως ή άλλως – επενδύσεις στην Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό.

Όπως λοιπόν πληροφορείται η Voria.gr, για τη νέα επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε να υλοποιεί η Παπαστράτος στην Ελλάδα και αφορά στην επέκταση και μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες χώρες.

Αποδέκτης τους ήταν η μητρική Philip Morris International, η οποία επενδύει πολλά σ' αυτό το νέο καινοτόμο προϊόν που υπόσχεται «ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

Συγκεκριμένα, σφήνα μπήκαν κυρίως χώρες από την Ανατολική Ευρώπη, αλλά και η Ιταλία, αλλά τελικώς επελέγη η Ελλάδα. Για την ιστορία, η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων κτηρίων, την εγκατάσταση δέκα γραμμών παραγωγής ράβδων καπνού («heets») και δυο γραμμών επεξεργασίας καπνών.