Skip to main content

Το παρασκήνιο μιας δήλωσης για τον Ανδρέα Γεωργίου

Σύμφωνα με πηγές της Voria, ο κ. Χουλιαράκης ποτέ δεν στήριξε απόλυτα τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την ακεραιότητα των στοιχείων του 2010.

Μπορεί «προς τα έξω» να δόθηκε μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία – εκδοχή του θέματος, ωστόσο, η πραγματικότητα πόρρω απέχει από το να είναι έτσι όπως παρουσιάζεται. Ο λόγος αφορά στο θέμα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και την «υποστηρικτική» δήλωση που φέρεται να έκανε πρόσφατα ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης, αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, για την περίπτωση του.

Τι αποδεικνύεται εκ των υστέρων; Οτι τα πράγματα δεν έχουν έτσι ή ακριβώς έτσι, όπως παρουσιάζονται από διάφορες πηγές. Συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές περί τα κυβερνητικά, μιλώντας στην Voria.gr, αναφέρουν ότι ποτέ ο κ. Χουλιαράκης δεν πρόσφερε απόλυτη στήριξη στον κ. Ανδρέα Γεωργίου, για το θέμα της ακεραιότητας των στοιχείων που η υπηρεσία του παρουσίασε το 2010. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όποιος μπει στον κόπο και διαβάσει την περίφημη δήλωση του στη Βουλή, που τόσο πολύ συζητήθηκε, θα αντιληφθεί ότι μιλούσε για την περίοδο μετά το 2015 και όχι πριν από το 2010, που είναι η ζητούμενη.

Το θέμα επαραμένει στην επικαιρότητα, καθώς επίκειται η εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης Γεωργίου, μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Αλλά και επειδή, από την πλευρά των δανειστών, ο παράγων «Γεωργίου» θεωρείται κρίσιμος για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με την β' αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.