Skip to main content

Το παραμύθι ξεκίνησε για τον πρίγκηπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Ολοκληρώθηκε ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Το ζευγάρι μετά τη λαμπρή τελετή και την πομπή στους δρόμους του Λονδίνου, αντάλλαξε το πρώτο του δημόσιο φιλί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Ολοκληρώθηκε ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, τον οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα από όλο τον κόσμο. Ο 28χρονος Ουίλιαμ και η 29χρονη Κέιτ Μίντλετον αντάλλαξαν όρκους ενώπιον 1.900 προσκεκλημένων.

Την ώρα της τελετής το πλήθος υπολογίζεται πως αριθμούσε 600.000 άτομα. Περίπου 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ οι 900 από αυτούς θα έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της γαμήλιας πομπής.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής η πομπή του ζευγαριού πέρασε από το Κοινοβούλιο, το Μπιγκ Μπεν, το Γουάιτχολ, τη συνοικία που βρίσκονται τα υπουργεία, τη κατοικία του πρωθυπουργού, την πλατεία Τραφάλγκαρ και το The Mall την μεγάλη λεωφόρο που οδηγεί στα ανάκτορα. Η απόσταση ήταν 2,02 χιλιόμετρα και χρειάστηκαν 15 λεπτά για να τη διανύσει η άμαξα με το νιόπαντρο ζευγάρι.

Την άμαξα των νεόνυμφων ακολούθησε η άμαξα με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και το σύζυγό της, η άμαξα με την αδελφή της νύφης και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στις 14:24, η άμαξα με τους νεόνυμφους έφτασε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος περίμενε το πρώτο δημόσιο φιλί του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο μπαλκόνι του παλατιού. Λίγο πριν τις 15:30 το ζευγάρι βγήκε στο μπαλκόνι και δόθηκε το πολυαναμενόμενο φιλί.

Όσον αφορά τη δεξίωση στο παλάτι, έχουν προσκληθεί περίπου 650 καλεσμένοι , ενώ περίπου 300 στενοί φίλοι του ζεύγους θα παραστούν σε δείπνο που παραθέτει ο Πρίγκιπας Κάρολος και για βραδιά ντίσκο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα φέρουν στο εξής τον τίτλο του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ Β', όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγες ώρες πριν από τη τέλεση του γάμου τους. Στον Ουίλιαμ, τον πρωτότοκο γιο του πρίγκιπα Κάρολου και δεύτερο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου δίδεται έτσι από τη γιαγιά του ο υψηλότερος τίτλος της βρετανικής τάξης των ευγενών.

Ο 28χρονος πρίγκιπας λαμβάνει επίσης τον τίτλο του κόμη του Στράδερν και του βαρόνου του Κάρικφεργκους, τίτλο που αντίστοιχα θα φέρει και η 29χρονη Κέιτ, κόμισσα του Στράδερν και βαρόνη του Κάρικφεργκους, μετά το γάμο τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.