Skip to main content

Το Πανεπιστήμιο του Sheffield ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου

Στην Ελλάδα, το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College, προσφέρει προγράμματα του βρετανικού πανεπιστημίου μόνο στην Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου παραμένει για ακόμα μια χρονιά το Πανεπιστήμιο του Sheffield σύμφωνα με τη φετινή Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων QS (QS World University Rankings 2016) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016. Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική επίσημη λίστα, το Πανεπιστήμιο του Sheffield εμφανίζεται 84ο στον κόσμο, 29ο στην Ευρώπη και 16ο στην Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με αυτή την αξιολόγηση ανήκει στο 1% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Οι θέσεις αυτές καταδεικνύουν την προσφορά των ακαδημαϊκών τμημάτων του βρετανικού πανεπιστημίου – μεταξύ των οποίων και το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου, το CITY College, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη - στην ποιοτική εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Στόχος της διεθνώς αναγνωρισμένης κατάταξης QS είναι να αξιολογήσει και να κατατάξει σε μια παγκόσμια κλίμακα τα πανεπιστήμια με βάση μία σειρά κριτηρίων. Η αξιολόγηση του Πανεπιστημίου του Sheffield αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στην χώρα μας, καθώς είναι το μόνο από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που προσφέρει τα προγράμματά του στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω του Διεθνούς του Τμήματος, του CITY College, και μάλιστα την στιγμή που το αμέσως επόμενο καλύτερο πανεπιστήμιο στην χώρα μας – σύμφωνα με την λίστα του QS – βρίσκεται λίγο πριν την 400ή θέση.

Η νέα παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων αντανακλά άμεσα την ποιότητα των σπουδών αλλά και των φοιτητών του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield. Οι απόφοιτοι του CITY College είναι απόφοιτοι του Sheffield καθώς τους απονέμεται το πτυχίο του Sheffield, απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Το CITY College δεν είναι απλά ένα συνεργαζόμενο κολέγιο με ξένο πανεπιστήμιο, αλλά ένα πλήρες και αναπόσπαστο κομμάτι του University of Sheffield που λειτουργεί εκτός Βρετανίας με τους ίδιους όρους και κανονισμούς, υπόκειται στους ίδιους ελέγχους αξιολόγησης και προσφέρει τα ίδια προνόμια και τις ίδιες παροχές σπουδών στους φοιτητές του. Οι φοιτητές που σπουδάζουν στο CITY College είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Sheffield, έχουν φοιτητική κάρτα από το βρετανικό πανεπιστήμιο και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και υπηρεσίες με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο campus του Sheffield στην Μεγάλη Βρετανία.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του CITY College αποκτούν το πτυχίο του University of Sheffield.

Στην Ελλάδα, το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College, προσφέρει προγράμματα του βρετανικού πανεπιστημίου μόνο στην Θεσσαλονίκη όπου και εδρεύει.
Οι εγγραφές συνεχίζονται, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου.

Πληροφορίες / Εγγραφές:
Λέοντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-275575
Email: acadreg@city.academic.gr
www.citycollege.sheffield.eu