Skip to main content

Το όργωμα και το ζύμωμα του ψωμιού είναι παιδική υπόθεση

Στο κτήμα Μπαΐρι στην Αξιούπολη, Κιλκίς, τα παιδιά μαθαίνουν από το παρελθόν και συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες. Ένα επισκέψιμο αγρόκτημα, περιτριγυρισμένο από τη μεσογειακή βλάστηση έτοιμο να το ε

Στην Κεντρική Μακεδονία, στο δυτικό τμήμα του Ν. Κιλκίς, 2 χμ. βόρεια της Αξιούπολης, ο κ. Κωνσταντίνος Γιάντσης δημιούργησε ένα επισκέψιμο αγρόκτημα, περιτριγυρισμένο από τη μεσογειακή βλάστηση, με θέα τον Αξιό ποταμό. Σε μια έκταση 6,5 στρέμματα το παρόν συναντάει το παρελθόν.


Στο κτήμα Μπαΐρι σηκώσαν μπαϊράκι ενάντια στη λήθη. Μια σειρά αγροτικών εργασιών που γίνονταν εδώ και αιώνες, στην ελληνική ύπαιθρο, ξαναγεννιούνται και έχετε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσετε.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Γιάντσης, «Σκοπός μου είναι να ενημερωθούν και να συμμετέχουν τα παιδιά στις αγροτικές εργασίες που γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Στο κτήμα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να οργώσουν το χωράφι, να ζυμώσουν το ψωμί, γενικότερα να μάθουν... διασκεδάζοντας και αυτό εμένα μου δίνει ιδιαίτερη χαρά».


Η πρόσβαση στο κτήμα είναι εύκολη. Ο χώρος είναι ασφαλής για τα παιδιά, περιφραγμένος και καθαρός. Υπάρχουν εγκαταστάσεις, για να φιλοξενήσουν μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο κτήμα και, όπως αναφέρει ο κ. Γιάντσης  στη Voria.gr, το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των προγραμμάτων του περιλαμβάνονται:
Ο κύκλος του ψωμιού
Ζώα και εργασίες
Μέλισσα και μέλι
Γνωρίζοντας το δάσος

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ:
09:00 - 14:00 Χειμερινό ωράριο
09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:30 Καλοκαιρινό ωράριο

Υπεύθυνος: Γιάντσης Κων/νος
Τηλ: 23430 31363,
κινητό: 6974 456252

Business Story
Off