Skip to main content

Το όνομα «Βασίλης Κικίλιας» αποστολέας του φακέλου-βόμβα στο ΔΝΤ

Η έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η βοηθός του Πολ Τόμσεν.

Το όνομα «Βασίλης Κικίλιας» εμφανίζεται ως αποστολέας του φακέλου-βόμβα στο ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο δελτίο του ANT1 o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα, η βοηθός του Πολ Τόμσεν, στα χέρια και το πρόσωπο. Ο φάκελος φέρεται να προοριζόταν για τον επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

«Το τρομο-δέμα που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ έφερε ως όνομα αποστολέα αυτό του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ενημέρωσα αργά το απόγευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

«Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».

Όλα δείχνουν πως πραγματικός αποστολέας είναι η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Το δέμα που πήγε στο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, περίπου 31 γραμμάρια», αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας, λέγοντας ότι θα είχε δυσάρεστες συνέπειες αν υπήρχε έκρηξη στο αεροπλάνο ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την διαδρομή του δέματος από την Ελλάδα μέχρι το Βερολίνο και πώς «πέρασε» από όλα τα στάδια ελέγχου.

Σε ότι αφορά την έκρηξη δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο κ. Τόσκας είπε ότι «περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας και όπως μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, είχε σταλεί και αυτό από την Ελλάδα».