Skip to main content

Οι φαιδρότητες του Λεβέντη και η σκληρή απάντηση της Περιστέρη

To Νόμπελ πολιτικής ανοησίας των «συνεργατών» του Αντώνη Σαμαρά και η σκληρή απάντηση της Κατερίνας Περιστέρη στους αρχαιολόγους κατηγόρους της.

Δήλωση «συνεργατών» του Α. Σαμαρά, διεκδικεί Νόμπελ πολιτικής ανοησίας. Η είδηση λέγει ότι «σχετικά με τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον πρώην πρωθυπουργό στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., συνεργάτες του Σαμαρά έκαναν το εξής σχόλιο: Από την πρώτη στιγμή είπαμε -και το επαναλαμβάνουμε- ότι ο Αντώνης Σαμαράς ό,τι θέλει να πει το λέει ο ίδιος και ουδείς εκφράζεται εκ μέρους του».  

Αλλά τότε, πως αυτοί εκφράζονται εκ μέρους του, αφού μόνον τα λόγια του ίδιου είναι έγκυρα; Αυτήν την δήλωση έπρεπε να την κάνει ο ίδιος. Όταν βάζει άλλους -δήθεν- να την κάνουν, ακυρώνεται η ίδια η δήλωση, αφού δεν πρέπει να την λάβουμε υπόψη, μια και δεν την έκανε ο ίδιος.

Ψιλά γράμματα για τους «συνεργάτες» του Α. Σαμαρά, που οδηγούσαν τη Ν.Δ. στον κατήφορο. Αμφιβάλλω αν κατάλαβαν τι έγραψαν. [Οι «συνεργάτες» προφανώς είναι ο ίδιος ο Σαμαράς, όπως συνηθίζεται, όταν κάποιος δεν θέλει να κάνει δηλώσεις επωνύμως].

Σκληρή απάντηση της Περιστέρη τους αρχαιολόγους κατηγόρους της: «Αιδώς Αργείοι, ή μήπως αχρείοι;». Η φαγωμάρα μεταξύ των αρχαιολόγων, όπου ο ένας αμφισβητεί τον άλλον, είναι γνωστή από δεκαετίες. Όταν κάποιος δεν έχει επιτυχίες, γίνεται διάσημος αμφισβητώντας τον επιτυχόντα. Παλιά τακτική.

Αλλά το καινούργιο φρούτο είναι ότι μπήκαν και τα αρχαία στον παλαιοκομματισμό. Οι αριστεροί αρχαιολόγοι πνέουν μένεα κατά της Περιστέρη, επειδή επισκέφθηκε το μνημείο της Αμφίπολης ο Σαμαράς (άλλη παλαιοκομματική μέθοδος αυτή). Και μόλις κυριάρχησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο πολιτισμού (ιδίως επί Ξυδάκη) δεν θα εκπλαγώ αν αφήσουν να γκρεμίσει ο τύμβος.

Ο Τσιρώνης θέλει να κάνει μητροπολιτικό πάρκο το Ελληνικό. Θα κυρώσει τον διαγωνισμό, έστειλε μάλιστα και σκουπίδια εκεί. Αν είναι μικρό το τίμημα, και εάν έγιναν μαϊμουνιές (που μάλλον έγιναν) κατά την κατακύρωση, αυτό είναι άλλο θέμα. Ας ξανακάνει άλλο διαγωνισμό με διαφάνεια.

Αλλά την ώρα που κόβει ακόμη και τις συντάξεις πείνας ο Κατρούγκαλος, το μητροπολιτικό πάρκο μάλλον είναι φαραωνικό έργο, τα οποία είπε ο Τσιρώνης ότι δεν προτιμά, γι’ αυτό και έκοψε επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Ήπειρο (λεφτά υπάρχουν, μπορούμε να τα πετάμε). Ούτε λεφτά για πότισμα του πράσινου δεν έχουμε, κι ο «οικολόγος» Τσιρώνης κάνει πολιτική στην πλάτη του λαού, για να υπηρετήσει τις ιδεοληψίες του.

Ο Λεβέντης συνεχίζει την γελοιότητα περί «γκαντέμη» Μητσοτάκη, και επανήλθε (δεν καταλαβαίνει το δούλεμα από τους δημοσιογράφους όταν συντευξιάζεται) λέγοντας για το γραφείο Μητσοτάκη: «Χρειάζεται αγιασμός, να μη μας πιάσει η κατάρα του. Να έρθει ο Ιερώνυμος, να πει όλες τις ευχές».

Ας του πει λοιπόν κάποιος του Λεβέντη, ότι οι ψήφοι της Θεσσαλονίκης προήλθαν από αγανακτισμένους φιλάθλους της πόλης που θύμωσαν με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον υποβιβασμό των ομάδων τους. Και την πλάκα, την συνέχισαν και σε άλλες πόλεις. Είπαμε να γλιτώσουμε από τις ιδιοτροπίες της Κωνσταντοπούλου, φορτωθήκαμε τις φαιδρότητες του Λεβέντη;

Εξακολουθώ να ρωτώ. Το ασφαλιστικό είναι υπό κατάρρευση. Για την αλητεία να δοθούν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις σε μαϊμού αντιστασιακούς, θα μιλήσει κανείς;