Skip to main content

To νομοσχέδιο Παππά και γιατί εξελίσσεται σε αστέρα ο Αλβανός ΥΠΕΞ

To νομοσχέδιο Παππά για τα τηλεοπτικά κανάλια, γιατί εξελίσσεται σε αστέρα ο Αλβανός ΥΠΕΞ και η συμβολή των Ηνωμένων Εθνών στο δράμα των Σύρων.

Από μικρό κι από… Λεβέντη μαθαίνεις την αλήθεια. Είπε ο αρχηγός των Κεντρώων στην Βουλή: «Δεν θα μπορούν οι οικονομικά “μικρότεροι” να μπουν στα κανάλια. Το νομοσχέδιο απευθύνεται στους πολύ ισχυρούς. Οι υπόλοιποι είναι μηδενικά. Περιορίζουμε το πεδίο ιδιοκτησίας σε 5-10 Έλληνες με τον κίνδυνο να έρθουν και... “μαϊμούδες” εταιρείες. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Αριστεράς; Το νέο ήθος; Όποια κυρία έχει χρήματα, να φτιάχνει κανάλι;».

Από μέρες γράφω ότι ο νόμος του υπουργού Ν. Παππά ευνοεί τους πολύ πλούσιους και τους αλλοδαπούς. Ήδη Τούρκος επιχειρηματίας εκδήλωσε ενδιαφέρον, ενώ ενδιαφέρεται και ο Γαλλοεβραίος ιδιοκτήτης της Dassault, που μάλλον θα συνεργαστεί με πασίγνωστο δημοσιογράφο-εκδότη.

Απομακρύνεται από την προεδρία του ΕΣΡ και η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Λέτε να θυμηθούν τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι έπαιρνε επί πολλά χρόνια παράνομα σύνταξη ως μητέρα ανηλίκου, ενώ όταν αποκαλύφθηκε επιχείρησαν (και το πέτυχαν) να ξεχαστεί γρήγορα το γεγονός;

Γιατί κάποιοι περιμένουν από την κυβέρνηση να ενεργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, αφού υπουργοί και στελέχη δηλώνουν δημοσίως ότι διακατέχονται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις; Όταν κάποιος δεν πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό, μεγαλώνοντας με το όραμα του σοβιετικού κράτους, έχει πρόβλημα με τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Άλλωστε, τα αστικά κόμματα δεν διακρίθηκαν ποτέ για δυναμική αντιπολίτευση. Η Αριστερά, ακόμη και με το 4%, επέβαλε τις απόψεις της, εκφοβίζοντας τους αντιπάλους της, όχι μόνον με προπηλακισμούς, αλλά και με βίαιες μεθόδους (εκτός και αν το ξύλο στον Χατζηδάκη, ή τα γιαουρτώματα θεωρηθούν δημοκρατικές ενέργειες).

Σημαντική η συμβολή των Ηνωμένων Εθνών στο δράμα των Σύρων. Ανθρωπιστική βοήθεια που απεστάλη στις πόλεις Ζαμπαντάνι και Μαντάγια της Συρίας, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη. Εστάλησαν μπισκότα και άλλα παρεμφερή προϊόντα, που είχαν λήξει από τον περασμένο μήνα. Τα έφαγαν τα παιδιά, και περιμένουν οι γιατροί να δουν τα συμπτώματα.

Εξελίσσεται σε αστέρα πρώτου μεγέθους ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας, Ντ. Μπουσάτι. Προ ημερών κάλεσε τους πρέσβεις των αραβικών χωρών μαζί με τον πρέσβη του Ισραήλ, για να συζητήσουν για το  Κοσσυφοπέδιο. Περιττό να πούμε, τι είδους συζήτηση έγινε. Προχθές, τού ήρθε άλλη κεραμίδα στο κεφάλι.

Ο ελληνικός Στρατός κάλεσε προς κατάταξη τον επικεφαλής του επιτελείου τού Υπουργείου, που είναι ο Πύρρος Βένγκου και  έχει …ελληνικό διαβατήριο. Μπορεί μόνον για λόγους υγείας να μη υπηρετήσει (ένα τρίμηνο). Για να δούμε τι δημοκρατικό θα κάνει ο Ν. Κοτζιάς, ώστε να μη στενοχωρήσει τον φίλο του Μπουσάτι.

Παραμένω στην Αλβανία, όπου τα εμβάσματα από Αλβανούς που εργάζονται στο εξωτερικό μειώθηκαν στα 544 εκατ. ευρώ πέρυσι, από 952 εκατ. ευρώ το 2007 (τα εμβάσματα αντιστοιχούν στο 5% του αλβανικού ΑΕΠ), ενώ περίπου 180.000 Αλβανοί μετανάστες έχουν ήδη επιστρέψει στην Αλβανία τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

Αυτό, μεταξύ άλλων, θα οδηγούσε και σε εκτίναξη της ανεργίας -που τώρα βρίσκεται στο 14%-, ενώ θα υπάρξει πρόβλημα και με την ένταξη στην αλβανική κοινωνία των παιδιών των μεταναστών, που έχουν τύχει ελληνικής εκπαίδευσης.