Skip to main content

Το ΝΟΗΣΙΣ υποδέχεται για 2η χρονιά παιδιά προσφύγων

Το 2016 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, ξεναγήθηκαν έτσι 1000 παιδιά, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα Welcome Refugees συνεχίζεται.

Για δεύτερη συνεχη χρονιά το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, ανοίγει την…αγκαλιά του στα παιδιά προσφύγων προσφέροντας εικονικά…ταξίδια στο διάστημα και διαδραστικές ξεναγήσεις στον κόσμο της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

Το 2016 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, ξεναγήθηκαν έτσι 1000 παιδιά, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα Welcome Refugees συνεχίζεται.

Τον περασμένο Ιούνιο το Νόησις γι αυτή την πρωτοβουλία του απέσπασε εύφημο μνεία από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων (ECSITE –the European Network of Science Centers and Museums) , σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.  

«Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2016, σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης, την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό ζήτημα και μέσα σε έναν χρόνο, έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις μας, περισσότεροι από 1000 πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν σε Κέντρα φιλοξενίας ή σε μισθωμένα, από τις οργανώσεις, διαμερίσματα» εξηγεί ο γενικός διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου.

«Δεινόσαυροι» σε 3D …μιλούν αραβικά

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως παιδιά δημοτικού, συνοδεία ενηλίκων, και περιλαμβάνει προβολή της ταινίας «Όαση στο Διάστημα» με θέμα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα στο ψηφιακό Πλανητάριο, μεταγλωττισμένη στα αραβικά, ξενάγηση με διερμηνέα στο Μουσείο Τεχνολογίας, όπου περιλαμβάνονται τρία μόνιμα εκθετήρια, Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Τεχνοπάρκο με διαδραστικά εκθέματα και εκθετήριο Αυτοκινήτων και προσφορά σνακ σε κάθε συμμετέχοντα. Αυτή τη χρονιά στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και η ταινία «Δεινόσαυροι» σε 3D που θα προβάλλεται στο Κοσμοθέατρο μεταγλωττισμένη στα αραβικά.