Skip to main content

Το νέο Toyota Land Cruiser

Οι επεμβάσεις του σχεδιαστικού τμήματος της Toyota κατάφεραν να κάνουν τη νέα γενιά Land Cruiser πιο επιθετική σε εμφάνιση. Σε αυτό συνέβαλαν οι αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες.
Οι επεμβάσεις του σχεδιαστικού τμήματος της Toyota κατάφεραν να κάνουν τη νέα γενιά Land Cruiser πιο επιθετική σε εμφάνιση. Σε αυτό συνέβαλαν οι αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες. Μία ακόμη διαφορά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι ότι τα φλας ενσωματώνονται στους πλαϊνούς καθρέπτες. Ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό, με εμφανείς τις αλλαγές στο τιμόνι και την κεντρική κονσόλα.

Οι πληροφορίες για τα μηχανικά σύνολα του νέου Land Cruiser που θα κυκλοφορήσει επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν είναι γνωστές αυτή τη στιγμή. Στην Ιαπωνία θα αντικατασταθεί πάντως ο V8 των 4,7 λίτρων από το V8 χωρητικότητας 4,6 λίτρων της Lexus, ο οποίος θα έχει ισχύ 318 ίππων. Η κίνηση θα περνά σε όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Αναμένεται να παραμείνει στη γκάμα ο 6κύλινδρος κινητήρας των 4 λίτρων, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει στο 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα D-4D.

Το μεγάλο ιαπωνικό SUV θα εξοπλιστεί με σειρά συστημάτων που θα καθιστούν ευκολότερο το έργο του οδηγού στην κίνηση εκτός δρόμου. Το Multi-terrain Select διαχειρίζεται την ισχύ και το σύστημα πέδησης ανάλογα με το έδαφος στο οποίο κινείται το όχημα, ενώ εικόνα στην κεντρική οθόνη θα δίνουν οι τέσσερις κάμερες που καλύπτουν όλες τις πλευρές του Land Cruiser. Το Land Cruiser κυκλοφορεί σε πενταθέσια ή επταθέσια διάταξη του εσωτερικού.