Skip to main content

Το νέο σόου του... δόκτορα Τσίπρα και οι τζιχαντιστές της οικονομίας

Το νέο σόου του... δόκτορα Τσίπρα, οι τζιχαντιστές της οικονομίας και η βαρυσήμαντη δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου.

Γράφει το Spiegel ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα συμμετάσχουν ξανά σε σόου του Τσίπρα! Δεν έχουν άδικο, δόκτορα πρωθυπουργέ μου! Τα ίδια και τα ίδια, χωρίς κάποια πρωτοτυπία -λείπει και η Ζωή με το Λαφαζανέικο-, χωρίς εκπλήξεις, σκέτη πλήξη που λέμε. Όταν μια ομάδα γίνει προβλέψιμη, είναι παιχνιδάκι στον αντίπαλο προπονητή.

Σύμφωνα με το Spiegel το αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου ήταν μία έκπληξη καθώς η Αθήνα στη συνάντηση του Σαββάτου δεν είχε προβάλλει αντιρρήσεις στα πρόσθετα μέτρα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση, λέει με νόημα το περιοδικό. Ναι, η κυβέρνηση συμφώνησε, λέω εγώ, αλλά δεν προνόησε να ρωτήσει πρώτα τον Μπαλαούρα, αν συμφωνεί κι εκείνος…

Δηλαδή, θα μου πεις, όλα αυτά που τραβάμε με τις δήθεν διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης γίνονται για να πεισθεί ο Μπαλαούρας; Μπορεί ένας Μπαλαούρας να οδηγήσει στο χάος ένα λαό; Μπορεί… Όπως ένας μόνον τζιχαντιστής μπορεί να θάψει εκατοντάδες ανθρώπους.

Υπάρχουν και τζιχαντιστές στην οικονομία. Που μπορούν να καταστρέψουν, αλλά δεν μπορούν να παραγάγουν έργο. Όμως, ο λαός επέλεξε τον Μπαλαούρα, και σύμφωνα με τον Πλάτωνα, κάθε λαός είναι άξιος της ηγεσίας του. [Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται]

Όσοι εκπλήσσονται από την άνοδο της ακροδεξιάς στην Αυστρία, κακώς εκπλήσσονται. Αν ξύσεις το δέρμα ενός Αυστριακού (και Γερμανού, φυσικά) έναν μικρό Χίτλερ θα βρεις από κάτω. Και για όσους αμφιβάλλουν και αγνοούν: Τα SS του Χίτλερ στην Ελλάδα, αποτελούνταν από Αυστριακούς.

Και μια χαρακτηριστική «λεπτομέρεια»: Αυστριακοί SS που βρέθηκαν σε βουνά των Γρεβενών (ο γερμανικός στρατός ανέβαινε σε βουνά, ο ιταλικός βία-βία στο Σέιχ-Σου) ζητούσαν πληροφορίες για χωριά και ονοματεπώνυμα παλαιών κατοίκων. Ήσαν μακρινοί απόγονοι Βλάχων και Ηπειρωτών, που βρέθηκαν στην Αυστρουγγαρία την εποχή της οθωμανοκρατίας.

Βαρυσήμαντη δήλωση, ανάλογη του κύρους του, έκανε ο Κατρούγκαλος: «Είμαι ταξικός αποστάτης», είπε. Αντιλαμβάνομαι ότι θα νιώθει άσχημα, που πρόδωσε την ιδεολογία του, με την οποία έκανε καριέρα. Μπορεί όμως, να επανορθώσει και να μη έχει την ρετσινιά του αποστάτη, χαρίζοντας την περιουσία του. Θα κοιμάται ήσυχος που έκανε το καθήκον του, και θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα αν προτιμήσει εμένα να τον σώσω από το άχθος.

Γνωστός Τούρκος ποιητής, αναφερόμενος στους Αλβανούς, σε επιστημονική συνάντηση, είπε ότι οι Αλβανοί της Τουρκίας αν επιμείνουν να λένε ότι είναι Αλβανοί «να τσακιστούν» και να πάνε στην χώρα τους. «Τούρκος ποιητής προσβάλει τους Αλβανούς», γράφει ο αλβανικός Τύπος. [Θα τα πει αυτά και στους τουρκόφρονες της Θράκης;]

Κουραστήκαμε εδώ στο voria.gr να "συστήνουμε" στους αρμοδίους να βιαστούν και να υπογράψουν -όσο το δυνατόν γρηγορότερα- συμφέρουσες συμφωνίες με την Αίγυπτο, επειδή εκτιμούμε πως δεν θα την αφήσουν ακέραια.  Απέτυχαν με τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους", αλλά επανέρχονται και άρχισαν εκεί τα επεισόδια, προοίμιο για τα χειρότερα.

Δεν μπορεί μέσα στο χάος της Μεσογείου να παραμένει μια χώρα όρθια (ούτε το Ισραήλ θα γλιτώσει). Το ίδιο και με την Κύπρο. Γλίτωσε το Σχέδιο Ανάν λόγω του Τάσσου Παπαδόπουλου, το επαναφέρουν τώρα με τον "δικό τους" Αναστασιάδη. Η Αίγυπτος φαίνεται πως σταδιακά αποσταθεροποιείται εκ νέου αλλάζοντας για μία ακόμη φορά τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο.