Skip to main content

Νέο ωράριο λειτουργίας της αγοράς προτείνει ο Μπουτάρης

Τι είπε ο δήμαρχος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου για το ωράριο της αγοράς, το τέλος διανυκτέρευσης και το Αστυνομικό Τμήμα στην Αριστοτέλους.

Πρόταση για ένα νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αναμένεται να καταθέσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα, προτείνει να υπάρχει σταθερό ωράριο λειτουργίας από τις 9.00 ή 10.00 το πρωί έως τις 17.00 ή 18.00 το απόγευμα. Σημείωσε ότι δεν γίνεται να αποφασίζει το υπουργείο Εσωτερικών ποιες Κυριακές, ποια καταστήματα και σε ποιους δρόμους θα λειτουργούν.

«Δεν γίνεται να αποφασίσει η κυβέρνηση για το ποιος δρόμος θα έχει ανοιχτά μαγαζιά χωρίς να ρωτάει τον Εμπορικό Σύλλογο. Επίσης πρέπει να αλλάξει το ωράριο να γίνει σταθερό. Δεν μπορούμε να έχουμε σκλάβους εμποροϋπάλληλους. Να κάνουμε ένα σταθερό  ωράριο να μπορεί να βλέπει και η μάνα το παιδί», τόνισε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικούη συμβουλίου.

Το θέμα, όπως ανέφερε, θα το θέσει, στους «οπλαρχηγούς», που θα επισκεφθούν την πόλη, εν όψει της ΔΕΘ.

«Δεν είναι δικιά μας δουλειά, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Γιατί να έχει η Θεσσαλονίκη με την Καστοριά το ίδιο ωράριο, κάθε πόλη έχει τον δικό της τρόπο λειτουργίας. Η ζωή είναι για να ζούμε καλύτερα όχι για να ζούμε σκλαβωμένα», σημείωσε. Ο κ. Μπουτάρης, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τις δράσεις που θα αναλάβει  εν μέσω της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο τέλος διανυκτέρευσης, κατηγορώντας την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για σφετερισμό της πρότασής του.

«Η κ. Κουντουρά σφετερίστηκε την πρόταση μας για το τέλος διανυκτέρευσης. Εμείς δεν θέλαμε ένα ακόμα φόρο. Αυτός είναι ένας φόρος που θα εισπράττει το κράτος και θα κάνει καμιά ηλίθια διαφήμιση. Εμείς δεν θέλουμε ούτε στον δήμο να πηγαίνει. Να πηγαίνει στον τουρισμό και σε αυτούς που ξέρουν», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως εξήγησε, ένα ευρώ να βάλουν για το τέλος διανυκτέρευσης, 2,5 εκατ. θα τα πληρώσει ο τουρίστας, δεν πρέπει να είναι ακόμα μια επιβάρυνση», τόνισε.

Τέλος, κατά την παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση τριών τμημάτων στο κτήριο του Α.Τ Λευκού Πύργου, που βρίσκεται στην Αριστοτέλους. Χαρακτήρισε «μπούρδες» όσα λέγονται για την καθυστέρηση της μεταφοράς του τμήματος στους χώρους της ΔΕΘ.

«Δεν είναι η Αριστοτέλους παράδρομος. Δεν γίνεται να γεμίσει αυτοκίνητα και μηχανές με τα τρία τμήματα που είναι εκεί. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει μπει το τμήμα στη ΔΕΘ. Έχουν ξοδευτεί ένα σορό λεφτά. Είναι μπούρδες ότι υπάρχουν πολεοδομικά θέματα», σημείωσε.