Skip to main content

Το καλό Μνημόνιο του Τσίπρα και οι χρηματοδοτήσεις των Podemos

Οι κρυφές χρηματοδοτήσεις των Podemos από την Βενεζουέλα, τα 95 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και ο Παμπόνηρος Ασιάτη Ερντογάν.

Μια και έμαθε ο Τσίπρας να υπογράφει Μνημόνια, υπόγραψε κι εχθές ένα ακόμη, με την Βουλγαρία. Αυτό όμως είναι καλό, και δεν θα το σκίσει, όπως έσκισε όλα τα άλλα. Πρόκειται για την σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέσει λιμάνια των δύο χωρών.

Πάντως, με αυτά και με τα άλλα οι Βούλγαροι έβαλαν πόδι στην Καβάλα, που τόσο λαχταρούν. Αρκεί να τους αφήσουν οι Τούρκοι βέβαια. Άσε που είναι και οι Αιγύπτιοι με κάτι βακούφια που έχουν εκεί. Κοντά και οι Σλάβοι των Σκοπίων με την "Αιγαιακή Μακεδονία". [Ας τα βρουν μεταξύ τους, εμάς δεν μας πέφτει λόγος].

Τώρα, εδώ που τα λέμε, σα να ξύνεται η Σερβία στου τσοπάνη την γκλίτσα. «Η Σερβία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία. Δεν θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, θα κάνουμε τον στρατό μας. Ο Γενς Στόλντενμπεργκ έχει κατανόηση για αυτό», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος, κατά τη συνάντησή του στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, με την ηγεσία του Συμμαχίας. Ζήτησε την κατανόηση της χώρας του και είπε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει  να πιέζει τη Σερβία για ένταξη στη Συμμαχία».

Έρευνα για τις κρυφές χρηματοδοτήσεις των Podemos από την Βενεζουέλα, ζητά να γίνει ο Ραχόι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ελάτε, βρε παιδιά, πώς κάνετε έτσι. Για το καλό του ισπανικού λαού τα πήραν τα παιδιά. Εμείς στην Ελλάδα, έχουμε κατανόηση. Είδατε να έγινε καμιά έρευνα;

Παμπόνηρος Ασιάτης ο Ερντογάν. Μοιράζει κατά χιλιάδες τουρκικές υπηκοότητες σε Σύρους πρόσφυγες. Πρώτον, θα τους έχει ψηφοφόρους στις εκλογές του 2019 [σ’ αυτό πρωτιά έχει ο Σημίτης]. Δεύτερον, θα τους βάλει στις κουρδικές περιοχές που βομβαρδίζει αλλοιώνοντας την πληθυσμιακή σύνθεση, και τρίτον μπορεί και να στείλει μετά πολλούς πίσω στην Συρία, και να τους… προστατεύει ως Τούρκους πολίτες, φτιάχνοντας, μαζί με τους Τουρκμένους, τουρκική μειονότητα..

Η 3η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει 95 προαπαιτούμενα που απομένουν. Μεταξύ αυτών, πρέπει να βρεθούν και έσοδα 5,4 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή να εισπραχθούν σε έναν χρόνο όσα δεν εισπράχθηκαν εδώ και μια 10ετία! Νομίζω ότι πρέπει να πουλήσουμε ακίνητα. Η πλειονότητα των υπουργών ανήκουν στην κατηγορία των "ακινήτων", αφού είτε υπάρχει υπουργός είτε δεν υπάρχει δεν κουνιέται φύλλο από την απουσία έργου.

Θα μου πεις, μάλλον καλύτερο είναι αυτό, μια και ό,τι έργο γίνεται, κατευθείαν για περισσότερη σοβιετοποίηση πρόκειται.

Η πιο όμορφη σοσιαλίστρια στο κόμμα του Μάρτιν Σουλτς, Μανουέλα Σβέσιγκ, βρέθηκε στο στόχαστρο Γερμανών πολιτικών μετά την αποκάλυψη γερμανικής εφημερίδας ότι στέλνει το μεγαλύτερο γιο της σε ιδιωτικό σχολείο. Για τα παιδιά του Τσίπρα η ΝΑΤΟ-Αριστερά στην Ελλάδα... "πέρα βρέχει". Φυσικό είναι. Θέλουν να συνηθίσουν από τώρα τα αγαθά της νομενκλατούρας. [Αλλά είναι εναντίον της ιδιωτικής εκπαίδευσης].

Κοίτα Τριαντάφυλλε, την άθλια ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Ολόκληρος θόρυβος έγινε, επειδή στη Βενεζουέλα σφάζουν τα σκυλιά του δρόμου για να φάνε. Ε, τι έγινε; Και στην Ασία τα τρώνε. Καιρός να μάθουν και στην Βενεζουέλα. Μπορεί να είναι πρόγραμμα το υπουργείου Τροφίμων. Μετά έχουν σειρά οι γάτες.

[Εμείς έχουμε ακόμη λίγα χρόνια μπροστά μας, θα μας εξηγήσουν οι Βενεζουελάνοι πώς γίνεται. Θα πεταχτεί ο Παππάς μια βόλτα, κι ο Μαδούρο θα του πει].