Skip to main content

Το νέο μνημόνιο για το 2018 και η προειδοποίηση Παυλόπουλου στα Σκόπια

Το νέο μνημόνιο του 2018, η νέα προειδοποίηση του Παυλόπουλου στα Σκόπια, το χιούμορ του Σταθάκη και η αδιαφορία για την Ειδομένη.

Κι άλλο Μνημόνιο, λέει το Bloomberg, μας ετοιμάζουν για το 2018. Έχω χάσει το μέτρημα, και κοντεύω να ξεχάσω ποιο ακριβώς Μνημόνιο έσκισε ο Τσίπρας. Για τα νταούλια, δεν έχω πρόβλημα. Τα ακούω να βροντάνε. Τα χτυπούν οι δανειστές και χορεύει η κυβέρνηση. Και πιασμένοι χέρι-χέρι χορεύουμε κι εμείς, αναγκαστικά.

Εκείνο που με προβληματίζει, είναι πώς θα ζήσουμε -όσοι ζήσουμε- μετά από 20-25 χρόνια, που ελπίζεται ότι θα ελαφρύνουν λίγο οι υποχρεώσεις μας. Θα είναι σκέτη πλήξη. Ενώ τώρα, έχει ενδιαφέρον η ζωή. Κοιμάσαι με την διαβεβαίωση ότι είναι όλα καλά και η συμφωνία υπογράφεται, και ξυπνάς με τον Τσίπρα να φωνάζει «βάλε κι άλλους φόρους, αντέχουν ακόμη». Γεμάτοι αδρεναλίνη.

Στη διακοπή της συνεδρίασης για το ασφαλιστικό, το κανάλι της Βουλής σκέφτηκε να γεμίσει το πρόγραμμα με μια κάρτα και μουσική… κηδείας. Απίστευτη έμπνευση του αρμόδιου, να μας προετοιμάσει με πένθιμη μουσική τι μάς περιμένει με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑίος, ο υπεύθυνος.

Εκείνες οι «κόκκινες γραμμές» που έβαζε ο Τσίπρας, τι έγιναν; Σα να ξεθώριασαν, ή μού φαίνεται;

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϋ Πύατ, είναι λένε έμπειρος διπλωμάτης. Είναι τώρα πρέσβης στην Ουκρανία. Αν απέκτησε εκεί την εμπειρία του, σε τι θα του χρησιμεύσει στην Ελλάδα, και μάς τον έστειλαν; Λες;

Επανέλαβε ο Παυλόπουλος την προειδοποίησή του στα Σκόπια, ότι με τις αντιλήψεις που έχουν, να περιμένουν βέτο από την Ελλάδα για ένταξη στο ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Τι τα θες πρόεδρέ μου αυτά; Όταν αποφασίσει ο Μπαλαούρας να καταλήξουμε σε συμφωνία, σιγά που θα σε ρωτήσει. Κι εσύ θα υπογράψεις, όπως έχεις υπογράψεις τα πάντα.

Αυτός ο Σταθάκης, μπορεί να παίρνει ασυλίες από την Βουλή, του αναγνωρίζω όμως το χιούμορ του. Για 20ή φορά από πέρσι μάς διαβεβαίωσε ότι έρχεται η ανάκαμψη. Εκτός κι αν εννοούσε την δική του ανάκαμψη (πόσα ακίνητα ακόμη;) ή των μετακλητών κολλητών.

Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Κατρούγκαλο, ότι ως μεγαλοδικηγόρος άλλα υποστήριζε υπερασπιζόμενος τους πελάτες του. Ορθά. Γιατί όμως δεν το είπε αυτό και όταν ορκίστηκε υπουργός Εσωτερικών ο Παυλόπουλος, ο οποίος ως καθηγητής-μεγαλοδικηγόρος υπερασπιζόταν όλους τους μεγάλους καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, ενώ ως υπουργός έπρεπε να στραφεί εναντίον των πελατών του; [Μήπως τελικά, όσοι λένε «όλοι ίδιοι είστε» έχουν δίκαιο - έστω με κάποιες εξαιρέσεις;].

Μα, είστε στα καλά σας; Όλοι εσείς οι υπεύθυνοι, ανευθυνοϋπεύθυνοι, πόσοι μήνες πρέπει να περάσουν για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή; Είστε τόσο άχρηστοι [που βεβαίως, είστε]; Είστε τόσο αναίσθητοι εμπρός στην καταστροφή επιχειρηματιών [που εργάζονται για να τρέφονται και οι αργόσχολοι κολλητοί σας;] Είστε τόσο κυνικοί, που εκμεταλλεύεστε τους πρόσφυγες, για να σας λυπηθούν οι δανειστές; Είστε τόσο ανελέητοι, που αδιαφορείτε για τα προβλήματα στους κατοίκους; Εκτός από «προοδευτικοί» και προστάτες των ύποπτων αλληλέγγυων, τι άλλο είστε τελικά;

Σας είπα ότι έρχεται η ώρα της Αιγύπτου. Προσθέστε σ’ αυτό, ότι έρχεται και η ώρα του Ιράν, σιγά-σιγά. Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράν επιτέθηκαν σε στρατεύματα της χώρας τους.  «Οι Αετοί της Ελευθερίας του ανατολικού Κουρδιστάν (HAK-R) τερμάτισαν την κατάπαυση πυρός με την ισλαμική δημοκρατία του Ιράν», δήλωσαν.