Skip to main content

To Νέο Hyundai Kona κατακτά 5 αστέρια στο Euro NCAP

Με κύριο στόχο να συμβαδίσει με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας

του Νίκου Χριστόπουλου

Το Νέο Hyundai Kona της Hyundai Motor έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας των πέντε (5) αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP. Αυτό το αποτέλεσμα αναδεικνύει το νέο B-SUV της Hyundai ως ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα, έχοντας διακριθεί και στις τέσσερις κατηγορίες: : "Ενηλίκων επιβατών", "Παιδιών", "Πεζών" και "Συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας".

"Η κατάκτηση των πέντε αστέρων από τον Euro NCAP για το Νέο Hyundai Kona αποδεικνύει ότι το νεότερο SUV της Hyundai ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας των πελατών μας", δήλωσε ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. "Η κορυφαία αυτή διάκριση αποδεικνύει ότι η Hyundai Motor όχι μόνο προσφέρει τεχνολογικά εξελιγμένες και καινοτόμες λύσεις, αλλά τις καθιστά και εύκολα προσβάσιμες σε όλους".

Με κύριο στόχο να συμβαδίσει με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει συστήματα όπως:

To σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (Lane Keeping Assist-LKA) συνέβαλε στην αξιολόγηση των 5 αστέρων περνώντας με επιτυχία όλες τις δοκιμές. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 km / h ανιχνεύοντας τη θέση του αυτοκινήτου. Μια ηχητική προειδοποίηση ακούγεται πριν το αυτοκίνητο μετακινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά πριν από την διορθωτική κίνηση επαναφοράς της διεύθυνσης του οχήματος σε ασφαλή θέση.

Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (Forward Collison Avoidance Assist - FCA), αποτελεί ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν απαιτείται, φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε εξαιρετικά χρήσιμο εύρος ταχυτήτων, ήδη από τα 8 km/h.

Επιπλέον των τεχνολογιών που δοκιμάστηκαν από τον Euro NCAP, το Νέο Hyundai Kona διαθέτει συστήματα όπως : High Beam Assist (HBA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW).

Επιπροσθέτως των τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense ™, το Hyundai Kona διαθέτει επίσης πραγματικές ικανότητες SUV, χάρη στην επιλογή της τετρακίνησης. Ο προηγμένος και δυναμικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου υπογραμμίζεται περαιτέρω από τις τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει στον τομέα της συνδεσιμότηταςτα σύγχρονα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητάς του.

Σε συνεργασία με το gonews