Skip to main content

Το νέο δ.σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Το νέο τροποποιημένο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος.
 Το νέο τροποποιημένο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, οικονομολόγος.

Αντιπρόεδρος: Παπανίκος Ιωάννης, συνταξιούχος τραπεζικός.

Μέλη: Θαλασσινάκη Ελένη, υπάλληλος ΓΛΚ. Κιντής Κωνσταντίνος, υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μούτος Θωμάς, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παπαζαχαρίου Κωνσταντίνος, συνταξιούχος Ε.Τ.Ε.

Κατά τα λοιπά, ισχύει η τροποποιούμενη απόφαση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αποχωρούν, έχοντας συνεισφέρει επί μακρόν στη λειτουργία του οργανισμού.

Βιογραφικό σημείωμα Αλέξανδρου Αντωνόπουλου:

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σε Επιχειρησιακή Έρευνα (MSc) από το London School of Economics και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Imperial College του Λονδίνου. Έχει διατελέσει δ/νων σύμβουλος στην Πρόοδος Ελληνικές Επενδύσεις ΑΕ, τη Δίας Επενδύσεις Χαρτοφυλακίου ΑΕ, ενώ, μεταξύ άλλων, κατείχε διευθυντικές θέσεις και συμμετείχε ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιριών στους ομίλους Τράπεζα Probank, EFG Eurobank Ergasias και πρώην Τράπεζα Εργασίας.