Skip to main content

Tο Μustang της Ford πρώτο στις πωλήσεις σπορ αυτοκινήτων

Μεγάλη εμπορική επιτυχία σημειώνει στη διεθνή αγορά η Ford, με το νέο Mustang που έρχεται πρώτο σε πωλήσεις στη κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

Mε το νέο Mustang, η Ford «σπάει τα ταμεία», στη κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων. Η Ford, στη νέα γενιά του Mustang, πρόσεξε κάθε λεπτομέρεια, ποντάρισε στα ξεχωριστά στοιχεία του αυτοκινήτου καθώς και στην ένδοξη ιστορία του. Οι προβλέψεις της επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Τα επίσημα στοιχεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνουν ότι πρόκειται για το παγκόσμιο best seller στην κατηγορία σπορ αυτοκινήτων. Στο πρώτο εξάμηνο του 2015, πάνω από 8.000 Mustang πουλήθηκαν στην Ευρώπη, με κύρια προτίμηση σε αμάξωμα fastback, κινητήρα 5.000 κ.εκ. V8 421 ίππων και αποχρώσεις αμαξώματος Race Red και Magnetic Grey.

Σε όλο τον κόσμο ταξινομήθηκαν 76.124 οχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015, αύξηση 56% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η προτίμηση των Ευρωπαίων οδηγών στα κιβώτια, κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα, με το 51% να επιλέγει εξατάχυτο μηχανικό και το 49% εξατάχυτο αυτόματο. Ωστόσο, το αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται πιο δημοφιλές μεταξύ των αγοραστών της ισχυρής έκδοσης 5000 κ.εκ. V8 (57%) ενώ μεγαλύτερη προτίμηση στη μηχανική έκδοση δείχνουν οι πελάτες του 2.3 EcoBoost 317 ίππων (65%).

Το Ford Mustang διατίθεται τώρα σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Σύντομα θα εξάγεται σε άλλες 25 αγορές, όπως σε Βρετανία, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Κύπρο, Μάλτα και κάποια από τα νησιά της Καραϊβικής.

Νέοι αγοραστές οδηγούν την αύξηση πωλήσεων στις ΗΠΑ, κυρίως σε περιοχές όπως η Ν. Καλιφόρνια – η μεγαλύτερη αγορά σπορ αυτοκινήτων της χώρας – όπου οι λιανικές πωλήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος.

Το Mustang έκανε για πρώτη φορά την είσοδό του στην κινεζική αγορά και είναι ήδη ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ μοντέλα της περιοχής, με τις υψηλότερες πωλήσεις να καταγράφονται σε Πεκίνο, Γκουανγκντόγκ και Σαγκάη.