Skip to main content

Το μπλόκο στην παράσταση του Εθνικού και το καμπανάκι για τους αγρότες

Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η... Ρεπούση της Βουλγαρίας και το μπλόκο στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για τον Ξηρό.

Ψιλό γαζί στην Αυστριακή υπουργό που κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι δεν φυλάσσει τα σύνορα, από την Frankfurter Allgemeine Zeitung. Την αποκαλεί ειρωνικά εκπρόσωπο "του μεγάλου έθνους των θαλασσοπόρων"! Η κυρία η πρέπει να έχει αντίληψη χαμηλότερη από τον γιο της Μάργκαρετ, ή είναι βαλτή για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα.

Τα θαλάσσια σύνορα (που υπάρχουν βέβαια παρά την άγνοια του Τσίπρα) οι μόνοι τρόποι για να προστατευθούν από τους λαθρομετανάστες είναι ή να τους βουλιάξουμε και να πνιγούν ή να ανοίξουμε πόλεμο με τους Τούρκους.

Το Spiegel γράφει, ότι αν οι Σκοπιανοί κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, οι διακινητές θα στέλνουν τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας. Είναι κάπως μακριά, αλλά θα παίρνουν κάτι τις παραπάνω.

Η Γαλλία, σε αντίθεση με την Ιταλία, αρνήθηκε να αφαιρέσει το κρασί από το γεύμα για τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ρουχανί, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, κι αυτό ματαιώθηκε. Οι Γάλλοι πρότειναν ένα συμβιβαστικό πρωινό γεύμα, αλλά οι Ιρανοί φέρεται να δυσαρεστήθηκαν με αυτό, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολύ φθηνό».

Στην Δανία, η απόπειρα βιασμού μένει ατιμώρητη, αλλά τιμωρείται το θύμα επειδή χρησιμοποίησε για να σωθεί σπρέι πιπεριού, που απαγορεύεται. Νεαρή, 17χρονη, κατάφερε να γλιτώσει από τον επίδοξο βιαστή της, αλλά συνελήφθη από την Αστυνομία, ενώ ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος. Κι όσο σκέπτομαι ότι ο γιος της Μάργκαρετ ήθελε να μας κάνει «Δανία του Νότου»…

Και στην Βουλγαρία έχουν Ρεπούση και Λιάκο. Σύμφωνα με τις αποδομητικές θεωρίες, δεν υπήρξε σκλαβιά των Βουλγάρων από τους Οθωμανούς, αλλά για πέντε αιώνες… «συνυπήρχαν». Κάτι σαν τον συνωστισμό, δηλαδή. Ξεσηκώθηκαν οι Βούλγαροι και υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Μπορίσοφ.

Ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Τόντορ Τάνεφ, «λόγω συστημικών προβλημάτων στο υπουργείο και στον εκπαιδευτικό τομέα», χωρίς προηγουμένως να έχουν παρουσιαστεί για μια ευρεία δημόσια διαβούλευση, ανακοίνωσε από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Κατεβαίνει, μετά τις αντιδράσεις, η παράσταση «Ισορροπία του Nash» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η οποία βασίζεται και σε κείμενα από το βιβλίο του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, τον οποίο θα εμφάνιζε του λοιπού και ως «άνθρωπο του πνεύματος».

Η διοίκηση του Εθνικού με μια μακροσκελή ανακοίνωση, «μαλώνει» όσους αντέδρασαν, και ανακοινώνει την ματαίωση των παραστάσεων, επειδή «σε μια  δύσκολη συγκυρία παρερμηνεύτηκε η ιδεολογική της πρόθεση», και άλλα νεοταξίτικα μπλα-μπλα. Ενώ θα μπορούσε απλώς να πει «στα παλιά μας τα παπούτσια οι αντιδράσεις σας» [όπως ακριβώς λέει πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ], αλλά κατεβάζουμε το έργο επειδή ήταν έντονη η αντίδραση της Αμερικανικής Πρεσβείας. Κάποτε, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Όπως γίνεται συνήθως, η αρχική κατανόηση στα αιτήματα των αγροτών, θα μετατραπεί όσο χρησιμοποιούνται τραμπούκικες μέθοδοι. Δεν είναι μόνον οι αγρότες αγανακτισμένοι. Και θα έρθουν στο νου, όλες οι ιστορίες με τις επιδοτήσεις και την μαύρη εργασία των λαθρομεταναστών. Γι’ αυτό παιδιά, ηρεμήστε, και μη προκαλείτε περισσότερο από όσο αντέχει η κοινωνία.