Skip to main content

Το μπάχαλο στη ΝΔ με τον Άδωνι και το «κατόρθωμα» Τσίπρα στις ΗΠΑ

Το «μπλόκο» της ΚΕΦΕ στην υποψηφιότητα του Άδωνι, το «κατόρθωμα» Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και ο Κατρούγκαλος ζήλεψε τον... Σαρκοζί.

Τσατάλια τα νεύρα του Αδώνιδος. Κατ’ αρχάς, μέχρι τις 5 μ.μ. χθες το απόγευμα του έλειπαν πέντε υπογραφές και ενημέρωσε τον Μεϊμαράκη ότι θα δηλώσει πως εγκαταλείπει. Ως εκ θαύματος, όπως λέγεται, βρέθηκαν οι πέντε υπογραφές, ένας υπογράφων μάλιστα δήλωσε πως θα ψηφίσει Μεϊμαράκη (!) αλλά για το καλό του κόμματος έβαλε την υπογραφή του για τον Αδώνιδα.

Και τελικά ο Άδωνις, με καθυστέρηση 7-8 λεπτών, παρέδωσε τον κατάλογο με τις υπογραφές. Κι ενώ ήταν σίγουρος ότι θα είναι ο τέταρτος υποψήφιος, πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι τον έκοψαν. Πήγε στα γραφεία του κόμματος και είπε ότι θα κάνει ένσταση. Σίριαλ έγινε η υπόθεση.

Αλλά, να σε ρωτήσω, βρε Αδώνιδα, κατά την στιγμή που δυσκολεύτηκες να συγκεντρώσεις 50 υπογραφές, από τους κοντά 600 που έχουν το δικαίωμα, και σε πριμοδότησε κάποιος συνυποψήφιός σου την τελευταία στιγμή, τι ελπίζεις να πετύχεις στις εσωκομματικές εκλογές;

Πάντως, δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η υπόθεση, αλλά σημειώνω την οργισμένη παρέμβαση του Α. Σαμαρά, που με βαρείς χαρακτηρισμούς θεωρεί λαθεμένη την απόφαση μη αποδοχής της υποψηφιότητας του Αδώνιδος. Πώς τα καταφέρνουν οι ΝΔίτες και τα κάνουν μπάχαλο, χωρίς λόγο, είναι μυστήριο.

Ποιοι τα διαδίδουν αυτά και από πού παίρνουν πληροφορίες; Έγραψαν «ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο Αβραμόπουλος για να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ν.Δ., αλλά δεν δέχεται»! Για πείτε δυο-τρία ονόματα που θα ήθελαν τον Αβραμόπουλο, για να καταλάβουμε την σοβαρότητα της είδησης; Υπάρχουν Νεοδημοκράτες που θέλουν τον «κύριο τίποτα» για να πετύχει η Ν.Δ. «τα πάντα»;

Περίμενα μάταια την απάντηση του Ξυδάκη, του πρώην υπουργού πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, για όσα του καταλόγισαν, ότι πήγε κόντρα στα σχετικά με την ανασκαφή της Αμφίπολης, επειδή και ως δημοσιογράφος, για πολιτικούς λόγους, ήταν αντίθετος. Αφού καταφέραμε να μπλέξουμε τον Ηφαιστίωνα στα κομματικά μας, σημαίνει ότι ήμαστε άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων, που μάλωναν και «περί όνου σκιάς».

Ζήλεψε την δόξα του Σαρκοζί ο Κατρούγκαλος, και στις φωτογραφίες της ορκωμοσίας, σηκωνόταν στις μύτες των ποδιών του για να φαίνεται δυο-τρία εκατοστά ψηλότερος. Ένας πραγματικά ικανός άνθρωπος, επιθυμεί να κριθεί από το μέγεθος των έργων του, και όχι από αυτό του σώματός του. [Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν κοντά στο 1,60, αλλά αποκαλείται Μέγας – ο Κατρούγκαλος τώρα που «ψήλωσε», πως θα αποκαλείται;].

Άλλο κατόρθωμα της κυβέρνησής μας στη Ν. Υόρκη, που το μάθαμε από τα σερβικά ΜΜΕ, τα οποία γράφουν ότι «ο Τσίπρας είναι ασταθής πολιτικός και κοιτάζει μόνο το πολιτικό του συμφέρον». Τι κάναμε; Καλέσαμε τον Θάτσι του Κοσσυφοπεδίου να έρθει στην Αθήνα, ενώ δεν έχουμε αναγνωρίσει το κράτος του. Μας έβαλε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ να το αναγνωρίσουμε;

Το «Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών» (πιστών της παλαιάς θρησκείας, δηλαδή) διαμαρτύρεται επειδή «τα χριστιανικά τρισάγια προσβάλλουν τη μνήμη των Σαλαμινομάχων», με αφορμή την τελετή στη Σαλαμίνα για την επέτειο της ναυμαχίας. Φαίνεται πράγματι περίεργο να τελούνται χριστιανικές τελετές για νεκρούς προ Χριστιανισμού, αλλά κατ’ οικονομία η Εκκλησία τους π.Χ. Εθνικούς, τους αντιμετωπίζει διαφορετικά, επειδή δεν υπήρχε τότε η χριστιανική θρησκεία.

Καλλισθένης