Skip to main content

Το μπαλάκι στους «μεγάλους» πέταξε για τα τηλεοπτικά ο Πανόπουλος

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθης θέτει προ των ευθυνών τους, τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων της Super League αναφορικά με το αύριο του ποδοσφαίρου

Το μπαλάκι στους «μεγάλους» της Super League αναφορικά με το θέμα της μείωσης των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα πέταξε ο Χρήστος Πανόπουλος ενώ ως «deadline» την Πέμπτη για το άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης:

«Όπως ενημερωθήκατε, η Γ.Σ. αναβλήθηκε, όπως και η υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Παρόλο που υπήρχε μια δέσμευση από τους μεγάλους για μια θετική ή αρνητική απάντηση, αυτό δεν έγινε σήμερα. Καταλάβαμε ότι είναι μια ongoing διαπραγμάτευση. Πήραμε την απόφαση ότι την επόμενη Πέμπτη θα είναι το οριστικό deadline για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Ξάνθη, στο πιθανό σενάριο του να μη βρεθεί λύση που θα αυξήσει τα έσοδα του συνεταιρισμού, κατέθεσε μια πρόταση που αφορά θεωρητικά την προσφορά της NOVA που δεν έχει κατατεθεί γραπτώς, αλλά έχει γίνει προφορικά για 30 εκατ. ευρώ. Η πρόταση αυτή της Ξάνθης συνοψίζεται στα εξής: Κεντρική χορηγία η Λίγκα δεν είχε τα δυο τελευταία χρόνια.

Η Ξάνθη λοιπόν έκανε μια πάσα στους μεγάλους λέγοντας: Κύριοι, δυο χρόνια δεν είχατε κεντρική χορηγία. Τώρα που υπάρχει αυτό το έξτρα έσοδο, δώστε το στους μικρούς. Δεν το είχατε, δεν θα το έχετε.

Επίσης, με την αποχώρηση του ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα ποσοστό 11%. Απ’ αυτό το 80% το παίρνουν οι μεγάλες ομάδες. Πρόταση της Ξάνθης είναι να δοθεί κι αυτό στους μικρούς.

Τουλάχιστον κάντε αυτό. Περιμένουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό. Αυτή τη φορά, αν το πάρουν επάνω τους οι ιδιοκτήτες των μεγάλων, θα διαγραφεί ένα αύριο για το ποδόσφαιρο».