Skip to main content

Το μόνο καινούργιο είναι ότι μιλούν καλύτερα χωρίς δημοσιογράφους...

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τελικά τόσα χρόνια το ντιμπέιτ είναι βαρετό μόνο και μόνο από την παρουσία τόσο πολλών δημοσιογράφων...
Τελικά το μόνο καινούργιο που μάθαμε από το πολυδιαφημισμένο ντιμπέιτ είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, ως φυσιολογικοί άνθρωποι μπορούν και συζητούν μεταξύ τους...
Αυτό μάλλον είναι και το μοναδικό που δεν ξέραμε πριν αρχίσει η τηλεμαχία. Όλα τα υπόλοιπα τα είχαμε ακούσει και παλαιότερα.

Για την ανευθυνότητα που καταλογίζει στον Παπανδρέου ο Καραμανλής, για το προφίλ καλού πρωθυπουργού που μπορεί να βγάλει ο πρώτος, για την ετοιμότητα του ΚΚΕ να αγωνιστεί γενικά, για το πόσο λυπάται ο Τσίπρας για την κοινωνική αδικία και πόσο ετοιμόλογος είναι ο Καρατζαφέρης, είχαμε από παλιά ακούσει.

Όσοι δεν ξέρανε ότι οι Οικολόγοι έχουν άποψη και για άλλα ζητήματα εκτός του Ασωπού, κέρδισαν κάτι παραπάνω. Αφήστε που οι δημοσιογράφοι έκαναν στον Χρυσόγελο τις ερωτήσεις που πήγαιναν κανονικά στον Τρεμόπουλο.

Αυτό που όμως μάλλον έγινε αντιληπτό ήταν ότι τα θέματα γίνονται πιο ζωηρά συνεπώς και ενδιαφέροντα, όταν οι πολιτικοί μιλούν μεταξύ τους, χωρίς την παρεμβολή δημοσιογράφων.

Άρα, εάν κόμματα και Τύπος θελήσουν να κάνουν τα μελλοντικά ντιμπέιτ πιο ελκυστικά ας αφαιρέσουν τους δημοσιογράφους. Η διάταξη των έξι δημοσιογράφων απέναντι στους έξι πολιτικούς αρχηγούς παραπέμπει μόνο στο ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θέλει να μην χαλάσει το χατήρι στα κανάλια και τους ανθρώπους τους.
Εκτιμώ ότι απόψε, η εικόνα από την τηλεοπτική μονομαχία Καραμανλή- Παπανδρέου θα ενδυναμώσει την άποψη μου.