Skip to main content

Το MLS δικαίωσε τον Ταξιάρχη Φούντα που κατηγορήθηκε για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς

Με μεγάλη καθυστέρηση το MLS ανακοίνωσε πως ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορεί να επανέλθει άμεσα στις υποχρεώσεις του με την DC Γιουνάιτεντ

Η πειθαρχική επιτροπή του πρωταθλήματος των ΗΠΑ (MLS), ανακοίνωσε ότι ερεύνησε το περιστατικό που σημειώθηκε στον αγώνα της DC Γιουνάϊτεντ με την Ιντερ Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Ταξιάρχης Φούντας κατηγορήθηκε πως επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, στον Τζαμαϊκανό, Ντάμιον Λόου.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και δικαίωσε τον Ελληνα διεθνή επιθετικό, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του. Ο Φούντας από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως δεν χρησιμοποίησε καμία ρατσιστική φράση.

Σημειώνεται ότι το MLS με μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσε πως ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορεί να επανέλθει άμεσα στις υποχρεώσεις του με την DC Γιουνάιτεντ, αφού δεν προέκυψαν από πουθενά οι ισχυρισμοί του αντιπάλου του.

Ωστόσο όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η έρευνα της λίγκας μπορεί να μην επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς που υπάρχουν, παρόλα αυτά δεν βρήκε αξιόπιστη την θέση του Φούντα στην απολογία του, όπου ισχυρίστηκε πως δεν είπε τίποτα στον αντίπαλο του σχετικά με το συμβάν».