Skip to main content

Το μίσος προς την Αστυνομία και η μοίρα της Υπερδύναμης

Τι συγκρατεί τις χώρες στο ΝΑΤΟ, το προβοκατόρικο επιχείρημα του Κατρούγκαλου και το ανθελληνικό σίριαλ που η Τουρκία εξάγει σε 50 χώρες.

Πόσο μίσος έχουν προς την Αστυνομία και εν γένει στους δημοκρατικούς θεσμούς; Πιο πολύ επικίνδυνο είναι το επάγγελμα του ψαρά ή του ξυλοκόπου, παρά του αστυνομικού. Αυτό το προβοκατόρικο επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε από τον πρώην υπουργό και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Κατρούγκαλο.

Και είναι προβοκατόρικο, επειδή χρησιμοποίησε στοιχεία έρευνας από χώρες που ο αστυνομικός δεν αντιμετωπίζει ούτε αντιεξουσιαστές με μολότοφ, ούτε συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος, ούτε την εχθρότητα του κράτους που δεν του επιτρέπει ουσιαστικά να αμυνθεί, καθώς επίσης, εκεί δεν υπάρχει προστασία παραβατών συγγενούς ιδεολογίας με την κυβέρνηση.

Το Gallup πραγματοποίησε έρευνα στη Βουλγαρία, με την ερώτηση: «Σε ποια χώρα θα κάνατε έκκληση για βοήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Βουλγαρίας»; Το 42 % επέλεξε τη Ρωσία, το 17 % τις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα 4% τη Γαλλία.

Η Βουλγαρία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, αλλά προσβλέπει για βοήθεια στη Ρωσία, που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του ΝΑΤΟ. Συνειδητοποιούν άραγε οι ΝΑΤΟϊκοί πώς ο φόβος συγκρατεί ορισμένες χώρες στο ΝΑΤΟ; Όχι ο φόβος του αντιπάλου [Ρωσία], αλλά ο φόβος τι θα πάθουν αν απομακρυνθούν από το ΝΑΤΟ.

Με τον φόβο συμβούλευε ο Μακιαβέλι τον Ηγεμόνα να κυβερνά, αλλά δεν έλαβε υπόψη την τύχη της Υπερδύναμης Αθήνας των κλασικών χρόνων, όταν κάποια στιγμή οι σύμμαχοι -στην πραγματικότητα υποτελείς- δεν άντεξαν τις αυθαιρεσίες της υπερδύναμης, στράφηκαν στην ξεχασμένη Σπάρτη και η Αθήνα… πάπαλα.

Αυτή πάντα, κατά την διάρκεια των χιλιετιών, είναι η τύχη της όποιας Υπερδύναμης, που αντί να συμπεριφερθεί ως σύμμαχος, συμπεριφέρεται ως αλαζονικός αυθέντης. Και γιατί δεν διδάσκονται από την ιστορία οι Υπερδυνάμεις; Επειδή, όταν κάποιος είναι ισχυρός, νομίζει πως θα είναι ισχυρός για πάντα [Έτσι νόμιζαν στο ΠΑΣΟΚ, έτσι νομίζουν τώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ].

Πάλι προστατεύθηκαν δυο βουλευτές από τους συναδέλφους τους στην Βουλή, που δεν ήραν την ασυλία τους, για πράξεις που τελέσθηκαν πριν από την εκλογή τους. Και μετά περιμένουν από τον λαό να τους εμπιστεύεται, όταν βάζουν στην φυλακή τον καστανά και την γιαγιά που πουλάει κεριά, ενώ οι εκπρόσωποι "του έθνους και του λαού" [αλίμονό μας] μπορούν να παραβατούν ατιμώρητα.

Μετά την μεγάλη εσωτερική επιτυχία που είχε στην Τουρκία το άκρως ανθελληνικό σίριαλ, «Vatanım Sensin», που διαστρέφει τελείως την ιστορική πραγματικότητα για την επέμβαση του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία, το τουρκικό Kanal D που το προβάλλει, έχει προχωρήσει στην εξαγωγή του σε… 50 χώρες, για να μάθουν και εκεί την… «τουρκική αλήθεια» για τον μικρασιατικό πόλεμο.