Skip to main content

Το μήνυμα των ΑΝΕΛ για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Σήμερα, για να υπερβούμε τις κρίσεις που ζει η Πατρίδα μας απαιτείται η ομοφροσύνη και η αδιαίρετη δράση, τονίζει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Ο Αύγουστος για τον Ελληνισμό, είναι μήνας αφιερωμένος στην Παναγία μας και ο εορτασμός της αγιοσύνης της, το Πάσχα του καλοκαιριού. Είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία», τονίζει στο μήνυμά της για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 

Όπως σημειώνει, «σε ολόκληρη την Ελλάδα, τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η μνήμη της Θεομήτορος. Περισσότερο, από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο, ο Ελληνισμός την τιμά, τη σέβεται και την επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του».

«Σήμερα, για να υπερβούμε τις κρίσεις που ζει η Πατρίδα μας απαιτείται η ομοφροσύνη και η αδιαίρετη δράση. Η ευλάβεια και η ευσέβειά μας στο άγιο πρόσωπο της Παναγίας είναι ικανή να τονώσει την εθνική μας ομοψυχία και τον εθνικό μας αγώνα για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον», προσθέτει.

«Αυτό που νιώθουμε σήμερα είναι ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, όμως, δεν θα πάνε χαμένες, γιατί αντλούμε από την ιστορία μας. Η Ελλάδα είχε και έχει δύο κιβωτούς: τις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού. Και αυτές θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να σφυρηλατήσουμε την κοινωνική μας συνοχή και την εθνική μας ενότητα. Με την ευλογία της Παναγίας, τη συλλογική μας προσπάθεια και σε πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης, θα τα καταφέρουμε. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!», καταλήγει η κα. Χρυσοβελώνη.