Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Ο «ΛΙΓΟΣ» ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Η υποβάθμιση του 1821 στα σχολικά βιβλία, οι όψιμες κατηγορίες κατά του Μπουτάρη και οι αναφορές στην Ελλάδα στο βιβλίο του Γκάμπριελ.

Κάποιοι θεώρησαν καλό οιωνό ότι εχθές ένα μόνο τουρκικό αεροπλάνο προέβη σε παραβίαση του εναέριου χώρου μας. Όμως, ελάχιστη σημασία έχει αυτό. Το σημαντικό είναι πως η Τουρκία ακολουθεί την ίδια πάγια στρατηγική στο Αιγαίο, δεκαετίες τώρα. Το μήνυμα που θέλει να περνά η Άγκυρα με συνέπεια, συνέχεια και με κάθε ευκαιρία, είναι ότι στο Αιγαίο έχει «διεκδικήσεις». Και αυτό δείχνει κάθε φορά που στέλνει αεροπλάνα στο FIR Αθηνών.

Οι αριστεριστές σύμβουλοι του υπουργείου α-Παιδείας υποβαθμίζουν το 1821 στα σχολικά βιβλία και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα τελευταία χρόνια, χρόνια διχασμών και εμφυλίων πολέμων, για να σπαρεί καινούριο μίσος στη νέα γενιά. Το μάθημα της Ιστορίας να γίνει μάθημα όχι για ενότητα αλλά για διχασμό.

Μισούν κάθε τι που δεν μπορούν να φτάσουν. Αριστεροσύνη στον αντιπατριωτισμό, στην άρνηση της εθνικής ταυτότητας και της θρησκείας. Επιχειρούν την αποεθνικοποίηση της χώρας και την δημιουργία του άχροου και χωρίς ταυτότητα σοβιετικού πολίτη. Κι αυτό είναι χειρότερο από Μνημόνιο.

Μισούν την ανάπτυξη. Δεν πέτυχαν με το νέο χτύπημα στο Ελληνικό, και έβαλαν στόχο -πάλι- τον ΟΛΠ. Το υπουργείο Πολιτισμού ξαναθυμήθηκε, μετά από δύο χρόνια. να βάλει άλλη «τρικλοποδιά» στην επένδυση της Cosco για ένα κτήριο που σκέφθηκαν ότι πρέπει να γίνει Μουσείο. Πράγματι, κι εγώ συμφωνώ ότι καλό θα ήταν αν γινόταν, αλλά υπογράψαμε ήδη μια συμφωνία. Μπορούμε να την ακυρώσουμε;

Μας δουλεύει ο Αναστασιάδης, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ λίγος. Ενώ σε δηλώσεις του είχε κάνει δριμεία επίθεση στον Έιντε λέγοντας πως υιοθετεί τουρκικές θέσεις και ότι θα τον καταγγείλει στον ΟΗΕ -έγραψε γι’ αυτό η Voria.gr. και επαίνεσε τον Αναστασιάδη- δεν κάνει καμιά αναφορά στην επιστολή που απέστειλε χθες στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Φαίνεται πως άλλες αποφάσεις παίρνει όταν είναι νηφάλιος, άλλες όταν δεν είναι. Και οι Έλληνες θα προσευχόμαστε να βρίσκεται σε νηφαλιότητα όταν θα έρθει η ώρα της υπογραφής.

Μέσω του βιβλίου του, με τίτλο «Αναδιαμορφώσεις», ο Γκάμπριελ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στα λάθη της γερμανικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και γράφει συγκεκριμένα: «Δεν θα πρέπει μια βασανισμένη χώρα, όπως η Ελλάδα, να την ταπεινώνει κανείς για να βγάλει από τη μέση μια αριστερή κυβέρνηση». Κάποιοι μπορεί να χάρηκαν για την υποστήριξη. Εγώ ένιωσα πολύ άσχημα. Επειδή, όταν ένας λαός φτάσει στο σημείο να τον λυπούνται, σημαίνει ότι βρίσκεται σε βαθιά κατάπτωση. Καλύτερα να με φθονούν, παρά να με λυπούνται.

Δημοτικός σύμβουλος, εκ των άλλοτε στενών συνεργατών του Μπουτάρη, τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται σαν «απόλυτος Μονάρχης που του ανήκει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης». Υπενθυμίζω, ότι την απέχθεια του δημάρχου στις δημοκρατικές διαδικασίες την έχω σημειώσει εδώ και χρόνια στην στήλη. Μόνο που τότε ο εν λόγω σύμβουλος έκανε πως δεν έβλεπε, από τη θέση του αντιδημάρχου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ