Skip to main content

Η ανοησία του βιώσιμου χρέους και το μοναδικό ρεσιτάλ της Τασίας

Το μη εξυπηρετήσιμο ελληνικό χρέος, το ρεσιτάλ ακαταλληλότητας της Χριστοδουλοπούλου και γιατί πρέπει να μπει ποσόστωση στη Βουλή.

Άρχισαν και οι Γερμανοί να συζητούν για διευκόλυνση στην εξυπηρέτηση του χρέους μας, αφού κοινή είναι η διαπίστωση, πως δεν είναι εξυπηρετήσιμο. Τι συμβαίνει, Αλέξη; Τι τους δώσαμε και μας αγάπησαν ξαφνικά. Μόνον την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, ή και κάτι άλλα;

Όλοι γνωρίζαμε εξ αρχής, ότι το χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο. Γιατί μας έλεγαν ψέματα οι πολιτικοί μας, ότι είναι; Ο απίστευτος Παπακωνσταντίνου με τον γιο της Μάργκαρετ, μας διαβεβαίωναν ότι το 2011 θα βγούμε στις αγορές. Είναι τόσο συνειδητοί ψεύτες, ή είναι τόσο ανίκανοι που δεν καταλάβαιναν;

Και με την ευακιρία: Αυτόν τον ηλίθιο όρο «βιώσιμο» χρέος, πότε θα αποφασίσουν να τον εγκαταλείψουν; Βιώσιμος θα πει διατηρητέος, το αντίθετο δηλαδή από τον σωστό «εξυπηρετήσιμο». Να διατηρηθεί θέλουμε το χρέος, και το λέμε βιώσιμο;

Η κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου δίνει ρεσιτάλ ακαταλληλότητας, σε ένα υπουργείο που ήρθε η ώρα να λειτουργήσει, επειδή μέχρι τώρα ομφαλοσκοπούσε. Ο απερίγραπτος λαϊκισμός και η θολοκουλτούρα των «προοδευτικών» επί πολλά χρόνια δημιούργησε την σημερινή έκρυθμη κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στα νησιά, και τώρα η βόμβα σκάει στα χέρια τους.

Και τι κάνει η κυβέρνηση για να μη σκάσει; Αναθέτει στην κα. Τασία να το επιλύσει, η οποία ζει σε άλλο κόσμο (δεν είναι η μόνη άλλωστε στην κυβέρνηση που βρίσκεται αλλ’ αντ’ αλλού), η οποία προέβη σε «διαφήμιση» των ανέσεων που εξασφαλίζουν οι πρόσφυγες εν Αθήναις, και είναι σα να προσκαλούμε όσους σκοπεύουν να επιχειρήσουν να φτάσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα, να κάνουν μια πρώτη στάση εδώ. Πάντως, φρόντισε να βάλει Wi Fi στα κοντέινερ.

Πρέπει να μπει ποσόστωση στη Βουλή, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Να αποφασιστεί βρε αδελφέ… Πόσους βλαμμένους χρειαζόμαστε; Πόσους γραφικούς; Πόσους παρανοϊκούς; Να βάλουμε έναν σταθερό αριθμό, για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Ίσως, πρέπει και στα ψηφοδέλτια να αναγράφονται κατά κατηγορίες, για να ξέρουμε τι ψηφίζουμε.

Όσο περνάει ο καιρός, γνωριζόμαστε καλύτερα. Ο Φλαμπουράρης, «δάσκαλος» και μέντορας του Τσίπρα, μού φαίνεται πως είναι του αυτού πολιτικού διαμετρήματος με την κα. Τασία. Μπορεί και να την πρότεινε. Το πρόβλημα επομένως δεν είναι μόνον οι Λαφαζανοί.

Είναι η πάγια θέση του μαρξιστικού κόσμου, να μη αναδεικνύει τους άξιους, αλλά να βαπτίζει «προσωπικότητες» τους έμπιστους και κομματικούς. Που αποδεικνύονται ανίκανοι να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο, αν τύχει και τους δοθεί θέση εργασίας και όχι μπλα-μπλα. Έτσι διαλύθηκαν τα κομμουνιστικά κράτη, παρά την στυγνή δικτατορία. Όσοι δεν το είχαν καταλάβει, το βλέπουν τώρα.

Σας προϊδέασα για τον Μητρόπουλο, δεν έχετε παράπονο. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος έστελνε μηνύματα στον Τσίπρα να φροντίσει την περίπτωσή του, και μόλις είδε πως δεν υπάρχει φως, γίνεται κι αυτός Λαφαζανικός. Μιλάω για την αμετάκλητη «καμπάνα» 2 εκατ. ευρώ που του καταλογίστηκε για φοροδιαφυγή. Πρόκειται για άλλον έναν «προοδευτικό» που πονάει τους φτωχούς, και ανέλαβε μαζί με τους άλλους να πατάξουν την διαφθορά.

Η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών καλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η αρμόδια διεύθυνση γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υφίσταται θέμα παραγραφής.

Καλλισθένης