Skip to main content

Το μεσημέρι η συνάντηση υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρεθούν τα τέσσερα βασικά κείμενα - προσχέδια συμφωνίας που έχουν παραδώσει οι θεσμοί στην κυβέρνηση.

Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Στο τραπέζι θα βρεθούν τα τέσσερα βασικά κείμενα - προσχέδια συμφωνίας που έχουν παραδώσει οι θεσμοί στην κυβέρνηση πριν από την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα τέσσερα κείμενα είναι το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το τεχνικό μνημόνιο (δηλαδή τα δύο βασικά κείμενα που πρέπει να συμφωνηθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς), αλλά και το μνημόνιο και το τεχνικό μνημόνιο που πρέπει να υπογραφούν με το ΔΝΤ, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Το μνημόνιο με το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε αρμόδια κυβερνητική πηγή, είναι ένα κείμενο πέντε σελίδων το οποίο έχει τις ίδιες βασικές αρχές με το ευρωπαϊκό μνημόνιο, αλλά δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε «συγκεκριμένα θέματα». Η ίδια πηγή απέφυγε να ονοματίσει αυτά τα θέματα στα οποία φέρεται να επιμένει το ΔΝΤ.

Επίσης, αναμένεται να συζητθούν οι μειώσεις στις συντάξεις μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, το αφορολόγητο και τα αντίμετρα της κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες ημέρες.

Χθες, Τετάρτη, δεν έγιναν συναντήσεις, καθώς, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, υπήρχε ακόμη πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.