Skip to main content

Το μέλλον της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας στη 10η Zootechnia

Η «Zootechnia» αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στην κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, συγκεντρώνοντας ελληνικές και ξένες συμμετοχές

Το μεγάλο «ραντεβού» του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου δίνεται στην 10η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia», που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η «Zootechnia» αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στην κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, συγκεντρώνοντας ελληνικές και ξένες συμμετοχές, που παρουσιάζουν τις εξελίξεις του κλάδου τόσο από την εγχώρια, όσο και από την παγκόσμια αγορά.

Τα διάφορα είδη παραγωγικών ζώων, τα μηχανήματα, οι υπηρεσίες, η έρευνα, οι καινοτομίες κα, αποτελούν το προνομιακό πεδίο της «Zootechnia».

Η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση του κλάδου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελεί το πιο γόνιμο «έδαφος» για την ανάπτυξη εμπορικών επαφών και συναλλαγών, την ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο της πτηνοτροφίας-κτηνοτροφίας, την παρουσίαση αυτόχθονων ελληνικών φυλών ζώων, καθώς και του τομέα των κατοικίδιων ζώων και του αλόγου.

Η 10η «Zootechnia» έρχεται να προστεθεί στην 9η διοργάνωση, η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2015 και κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας με 50.354 επισκέπτες, έναντι 42.164 στη «Zootechnia» του 2013. Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις της «Zootechnia» του 2015 και στο μέτωπο των εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 114% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 278%.

Με αυτή την παρακαταθήκη η «Zootechnia» του 2017 έχει θέσει τις βάσεις για μία διοργάνωση αντίστοιχη των δυνατοτήτων και των προοπτικών του κτηνοτροφικού-πτηνοτροφικού κλάδου.

Ακόμη, η έκθεση θα είναι πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν καινοτομίες στο μηχανικό άρμεγμα και στον εξοπλισμό των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, που ενσωματώνουν τη νέα γνώση στη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου, με τη σύμπραξη του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρωτοπόρων επιχειρήσεων του κλάδου.

Την έκθεση υποστηρίζουν οι σημαντικότεροι φορείς του κλάδου, που είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.