Skip to main content

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Στο νοσοκομείο ο Γκαρθία (vid)

Τραυματίας από ρολό ταμειακής μηχανής φέρεται να είναι ο προπονητής των Πειραιωτών - Επεισόδια με οπαδούς του «Δικεφάλου» και ΜΑΤ έξω από την Τούμπα

-Μεγάλη ένταση κατά την αποχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αποχώρησαν λίγο πριν τις 23:30 και έγιναν δέκτες ύβρεων από τους λιγοστούς οπαδούς των «ασπρόμαυρων» που ήταν ακόμη παρόντες στον χώρο. Από μεριάς Πειραιωτών αντέδρασε ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντεγκλήσεις όμως δεν δόθηκε έκταση στο συμβάν και η αποστολή αναχώρησε για το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

 


 

-Αποχώρισε λιγομίλητος από το γήπεδο και ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. «Συγγνώμη, μόνο συγγνώμη» αρκέστηκε να ζητήσει από τον «ασπρόμαυρο» κόσμο, ο ομογενής επιχειρηματίας.

 «Κανείς δεν είναι σαν εμάς», το μήνυμα που έγραψε το μπλουζάκι το οποίο και έδειξε ανοίγοντας το μπουφάν του κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο το μέλος του «ασπρόμαυρου» ΔΣ, Γιώργος Σαββίδης.

-Ο διαιτητής Αρετόπουλος έκλεισε το φύλλο αγώνα λίγο μετά τις 23:00 καταγράφοντας σε αυτό τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία ενημερώνοντας τόσο τους Θεσσαλονικείς όσο και τους Πειραιώτες πως θα τους το αποστείλει αύριο με e-mail. Σημειώνεται πως το φύλλο αγώνα ήδη έχει αποσταλεί στη Λίγκα ενώ η εν λόγω κατάσταση κρατά σε αναμμένα κάρβουνα κυρίως τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή που θα κρατήσουν στην υπόθεση αυτή (διαβάστε εδώ τι ποινές μπορεί να επιφέρει ο τραυματισμός του Γκαρθία για τους «ασπρόμαυρους».

-Δηλώσεις αναφορικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δεν ξεκίνησε ποτέ έκαναν οι υπεύθυνοι Επικοινωνίας των δύο ομάδων κ.κ Κυριάκος και Καραπαπάς (διαβάστε εδώ και εδώ).

-Την εμφάνισή του μετά από καιρό έκανε στα social media ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε ανάρτηση στο Twitter μιλώντας ουσιαστικά περί τιμωρίας του ΠΑΟΚ σε σύνδεση με την τιμωρία που είχε δεχθεί το «τριφύλλι» πέρσι όταν οπαδός του πέταξε κουτάκι μπύρας στον τότε προπονητή του «Δικεφάλου», Βλάνταν Ίβιτς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του (θυμηθείτε εδώ τι συνέβη) αλλά και την βαριά τιμωρία των «πρασίνων» (-3 από το περσινό και -2 από το φετινό πρωτάθλημα αντίστοιχα, θυμηθείτε εδώ τι συνέβη).

-Ο προπονητής του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε από το Ιατρικό Διαβαλκανικό στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να υπάρξει γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ (διαβάστε εδώ περισσότερα αναφορικά με τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία και εδώ για τις τελευταίες εξελίξεις με την κατάστασή του).

Η ιατρική διάγνωση από το νοσοκομείο

Ο Καταλανός κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση έχει υποστεί «οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου ενώ παράλληλα έχει ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυχεναλγία, ζάλη και ναυτία».

-Επεισόδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας ανάμεσα σε οπαδούς του «Δικεφάλου» και δυνάμεις των ΜΑΤ (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

-Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αποχώρηση του Ολυμπιακού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχωρούν από το γήπεδο.

-Ο προπονητής του Ολυμπιακού που φέρεται να τραυματίστηκε από τη ρίψη του αντικειμένου αναχώρησε για ιδιωτική κλινική. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ετοιμάζονται για αποχώρηση από τα αποδυτήρια της Τούμπας.

-Ανένδοτοι οι φιλοξενούμενοι - ''Γεια σας, παίρνω την ομάδα και φεύγω'' δια στόματος Θεοδωρίδη σε Αρετόπουλο.

-Σε διαβουλεύσεις με τον διαιτητή Αρετόπουλο οι άνθρωποι των φιλοξενουμένων προεξέχοντος του αντιπροέδρου, Σάββα Θεοδωρίδη με τους ''ερυθρόλευκους'' παίκτες να έχουν μπει στα αποδυτήρια όπως και οι αντίστοιχοι το ''Δικεφάλου'' ακολουθώντας εν συνεχεία.

-Σε απρεπή χειρονομία προχώρησε ο Κέβιν Μιραλάς προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ.Ο διεθνής Βέλγος επιθετικός του Ολυμπιακού έδειξε τα γενετικά του όργανα προς τους οπαδούς των γηπεδούχων προκαλώντας την οργή τους!

-Δεν ξεκινά ο αγώνας, ρολό χαρτί ταμειακής μηχανής πέτυχε τον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία με την έναρξη του ματς να παρατείνεται!

Στο γήπεδο οι δύο ομάδες, χιλιάδες χαρτάκια στον αέρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

-Το «παρών» στο γήπεδο δίνει και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίκαελ Σκίμπε έχοντας στραμμένο το βλέμμα τόσο στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη όσο και στον Δημήτρη Πέλκα. Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα –συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου- την Εθνική Ελβετίας, σε φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στην Τούμπα.

Στο στόχαστρο της Μπεσικτάς βρίσκεται ο τελευταίος με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως άνθρωπος των πρωταθλητών Τουρκίας θα βρεθεί απόψε στη Θεσσαλονίκη ώστε να παρακολουθήσει δια ζώσης τις προσπάθειες του διεθνή Έλληνα μεσοεπιθετικού του «Δικεφάλου».

-Δυναμώνει η βροχή με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να έχει γεμίσει εντελώς το γήπεδο. Στα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων.

-Προσωπικό στοίχημα η αποψινή μεγάλη αναμέτρηση και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει σε 8 αναμετρήσεις (7 ως προπονητής της Ξάνθης) να γευτεί τη χαρά της νίκης εναντίον του Ολυμπιακού.

-Γενέθλια για τους φιλοξενούμενους έχει σήμερα ο Εχσάν Χατζισαφί (25.2.1990) ενώ σαν σήμερα το 2014, οι πρωταθλητές Ελλάδος έφτασαν σε μία από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές τους νίκες επικρατώντας με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάϊντεντ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη φάση των «16» του Champions League.

-Το μεσημέρι, η ομάδα Κ20 του ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της αντίστοιχης του Ολυμπιακού στα γήπεδα του Λόλα στη Σουρωτή. Σκόρερ για το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν οι Γαϊτανίδης και Μπαλογιάννης.

 Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Λύρατζης, Τσαούσης, Δημητρίου, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Τσιγγάρας, Χατζηστραβός (56' Μαρκόφσκι), Τζοβάρας, Γαϊτανίδης (56' Μανιώτης), Γκαργκαλατζίδης (87' Παπαδόπουλος).

 -Μπαρουτοκαπνισμένος από αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση ο Στέλιος Μαλεζάς έχοντας αντιμετωπίσει ήδη 13 φορές τους «ερυθρόλευκους» (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες) ενώ ο αρχηγός Αντελίνο Βιεϊρίνια ετοιμάζεται για τη 12η του συμμετοχή κόντρα στο συγκρότημα του Όσκαρ Γκαρθία (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες ενώ έχει χριστεί σκόρερ 2 φορές)

Δημήτρης Πέλκας συμπληρώνει απόψε 120 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχοντας σκοράρει 26 γκολ ενώ παράλληλα μετρά 18 ασίστ.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια συμπληρώνει απόψε 150 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 29 γκολ ενώ παράλληλα μετρά 30 ασίστ.

-Η ατμόσφαιρα του γηπέδου

-Για ζέσταμα οι δύο τερματοφύλακες. 'Εντονες αποδοκιμασίες και ύβρεις εναντίον του διευθυντή Επικοινωνίας των ''ερυθρολεύκων'' Κώστα Καραππαπά με το που πάτησε το χορτάρι της Τούμπας.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συμπληρώνει απόψε 50 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 29 γκολ ενώ ακόμη μετρά 6 ασίστ. Μάλιστα ο Σέρβος επιθετικός έχει φέτος 19 γκολ συνολικά, 13 εξ αυτών στο πρωτάθλημα όπου βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού και τον Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 27χρονος επιθετικός ισοφάρισε τον αριθμό τερμάτων που είχε σκοράρει ο Στέφανος Αθανασιάδης σε μία σεζόν στη Super League (2012-2013) και με 8 παιχνίδια να απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος έχει τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει εύκολα. Σημειώνεται πως το απόλυτο ρεκόρ γκολ ανήκει στους Σαράφη-Κωστίκο με τους δύο παλαίμαχους παίκτες να τελειώνουν σεζόν έχοντας σκοράρει 19 φορές.

-15 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και 11 στο πρωτάθλημα τρέχει ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι «ασπρόμαυροι» έχουν το απόλυτο εντός έδρας πανηγυρίζοντας 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Σημειώνεται πως τα απόλυτα ρεκόρ νικών σε μία σεζόν ανήκουν στον Άρη (17 στα 17 τη σεζόν 1978-79), την ΑΕΚ (17 στα 17 τη σεζόν 1992-93) και τον Ολυμπιακό δις (15 στα 15 τις σεζόν 2010-2011 και 2015-2016).

-Πρώτος σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς στις αναμετρήσεις εναντίον των Πειραιωτών σε εντός έδρας αναμετρήσεις είναι ο Σκαρτάδος έχοντας σημειώσει 6 γκολ ενώ ακολουθούν με 4 γκολ οι Κούδας, Αφεντουλίδης, Σαράφης και Γκουερίνο.

-Το αγαπημένο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ no. 4 είναι αυτό των περισσότερων τερμάτων που έχει σημειώσει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Το έχει καταφέρει μάλιστα τέσσερις φορές. Στις 25 Ιουνίου 1972 επικράτησε με 4-3 (6’ Αποστολίδης, 33’ Ματζουράκης, 40’,49’ Σαράφης – 20’ Γιούτσος, 25’ Καραβίτης, 48’ Παπαδόπουλος). Στις 25 Σεπτεμβρίου 1983 με 4-0 (9’ Δημόπουλος, 35’ Κούδας, 53’ Σκαρτάδος, 63’ Κωστίκος). Στις 5 Οκτωβρίου 1986 με 4-1 (16’ Μπανιώτης, 20’ Σκαρτάδος, 32’ Αλεξανδρίδης, 59’ Παπαϊωάννου – 27’ Αναστόπουλος). Στις 25 Μαρτίου 1990 με 4-1 (10’ Λαγωνίδης, 35’, 40’ Σκαρτάδος, 47’ Αλεξούλης – 11’ Μητρόπουλος).

-Αγαπημένο σκορ επικράτησης για τους γηπεδούχους είναι το 1-0, με το οποίο έχουν κερδίσει 9 φορές τους φιλοξενούμενους ενώ ακολουθούν 7 ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν τελειώσει είτε 1-1, είτε 0-0.

 -Αξιοσημείωτο ήταν το στοπ που έβαλε ο ΠΑΟΚ στο αήττητο σερί 58 αγώνων που μετρούσε ο Ολυμπιακός από την 1η Οκτωβρίου 1972 μέχρι τις 21 Απριλίου 1974. Οι φιλοξενούμενοι έτρεχαν ένα σπουδαίο σερί που αποτελούνταν από 46 νίκες και 12 ισοπαλίες!

-Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 59 φορές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας στην Τούμπα με τον «Δικέφαλο» γηπεδούχο να μετρά 30 νίκες, τους Πειραιώτες να μετρούν 14 διπλά ενώ 15 αναμετρήσεις τελείωσαν ισόπαλες.

-Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωστάρα - Ηλία Αλεξέα και 4ο τον Γιώργο Κομίνη ενώ παρατηρητής του αγώνα είναι ο Ιωάννης Σπυρόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοβ, Μαουρίσιο, Κάμπος, Πέλκας, Μακ, Πρίγιοβιτς.

Ολυμπιακός (Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα-Οφόε, Μιραλάς, Πάρντο, Ανσαριφάρντ.

-Καλησπέρα στους αναγνώστες της Voria.gr από το γήπεδο της Τούμπας. Μείνετε μαζί μας απόψε για να παρακολουθήσετε live την σπουδαία αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που ξεκινά στις 19:30.