Skip to main content

Οι νέοι ήταν ωραίοι για τον ΠΑΟΚ που κέρδισε με 3-2 τον Αστέρα (video)

Με τους Πρίγιοβιτς και Ενρίκε να αποδεικνύονται χρυσές αλλαγές, ο Δικέφαλος πέτυχε την πέμπτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα

Τη νίκη με 3-2 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την 19η αγωνιστική της Super League

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Δικέφαλος ισοβαθμεί στη 2η θέση με τον Πανιώνιο έχοντας αμφότεροι από 35 βαθμούς ενω αντίθετα οι Αρκάδες βρίσκονται στην 11η θέση με 20 βαθμούς.

Οι Τριπολιτσιώτες μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 10΄όταν ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά με τον Τσιλιανίδη να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Γλύκος εκτινάχθηκε αποκρούωντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 17΄όμως οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ευτύχησαν να προηγηθούν όταν ο Κώτσιρας πάσαρε στον Τσουκαλά και αυτός με τη σειρά του άφησε τη μπάλα για τον Μανιά που προ του Μάτος πλάσαρε εύστοχα τον Γλύκο για το 0-1.

O Δικέφαλος ισοφάρισε στο 28΄όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά περνώντας τον Κώτσιρα και έβγαλε μπαλιά προς την περιοχή με τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Σελίν και να φτάνει στον επερχόμενο Σάκχοφ που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ντοναρούμα για το 1-1.

Μάλιστα οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς ένα λεπτό αργότερα βρέθηκαν κοντά στο να προηγηθούν όταν ο Μυστακίδης κουβάλησε τη μπάλα από τα δεξιά και στη συνέχεια έδωσε στον Μπίσεσβαρ αλλά το σουτ του Σουριναμέζου μεσοεπιθετικού έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντοναρούμα.

Οι καλύτερες ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ανήκαν ξανά στους γηπεδούχους όταν η κεφαλιά του Βαρέλα στο 43΄αλλά και το σουτ του Κουλούρη στο 42΄ + 2' δεν απείλησαν τον Ιταλό τερματοφύλακα του Αστέρα.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στο γήπεδο τον Ενρίκε αντί του Κάνιας με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του και στο 61΄έχασε σημαντική ευκαιρία όταν με τον Μπίσεσβαρ να γυρίζει τη μπάλα στην περιοχή και αυτή φαίνεται πως χτυπά στο χέρι του Γιαννούλη αλλά ο διαιτητής Θάνος έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Στο ίδιο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Ενρίκε ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο να προηγηθεί αλλά ο Ντοναρούμα εκτινάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Βραζιλιάνου εξτρέμ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 70΄όταν Μάτος από τα δεξιά απέφυγε ωραία τον Τσιλιανίδη και σέντραρε στην περιοχή με τον Πρίγιοβιτς να νικά στον αέρα τον Χαμντανί καρφώνοντας τη μπάλα με κεφαλιά τα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 2-1.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση καθώς στο 79΄ο Κώτσιρας σέντραρε από τα δεξιά και ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Μυστακίδη ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο τελευταίος λόγος της αναμέτρησης όμως ανήκε στον ΠΑΟΚ καθώς στο 84΄ο Πρίγιοβιτς πάσαρε στον Ενρίκε και αυτός με ωραία κίνηση και σουτ προ του Σελίν νίκησε τον Ντοναρούμα για το  3-2 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Η τελευταία καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στον Αστέρα όταν στο 89΄ο Στανισάβλιεβιτς σούταρε δυνατά αλλά ο Γλύκος απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ.

-Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (Ενρίκε 46΄), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (Χαρίσης 86΄), Μυστακίδης, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 69΄).

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (Φαρίνια 66΄), Μάσα (Στανισάβλιεβιτς 79'), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (Ιγκλέσιας 46΄), Μανιάς.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

 

Το Live της αναμέτρησης

-90' + 4: Λήξη της αναμέτρησης, τελικό αποτέλεσμα ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2

-89΄: Ευκαιρία για τον Αστέρα με τον Στανισάβλιεβιτς να σουτάρει δυνατά αλλά ο Γλύκος απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ.

-84΄: Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Πρίγιοβιτς πάσαρε στον Ενρίκε και αυτός με ωραία κίνηση και σουτ προ του Σελίν νίκησε τον Ντοναρούμα για το 3-2 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα!

-79΄: Γκολ για τον Αστέρα: O Κώτσιρας σέντραρε από τα δεξιά και ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Μυστακίδη ισοφαρίζοντας σε 2-2!

-79': Αλλαγή για τον Αστέρα με τον Στανισάβλιεβιτς να περνά αντί του Μάσα.

-70' : Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Μάτος από τα δεξιά απέφυγε ωραία τον Τσιλιανίδη και σέντραρε στην περιοχή με τον Πρίγιοβιτς να νικά στον αέρα τον Χαμντανί καρφώνοντας τη μπάλα με κεφαλιά τα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 2-1!

-69΄: Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς να περνά αντί του Κουλούρη.

-66' : Αλλαγή για την Τρίπολη με τον Φαρίνια να περνά αντί του Δημούτσου.

- 61΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με τον Μπίσεσβαρ να γυρίζει τη μπάλα στην περιοχή και αυτή φαίνεται πως χτυπά στο χέρι του Γιαννούλη αλλά ο διαιτητής Θάνος έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Στο ίδιο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Ενρίκε ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο να προηγηθεί αλλά ο Ντοναρούμα εκτινάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Βραζιλιάνου εξτρέμ!

- 59΄: Κίτρινη κάρτα στον Ντοναρούμα για καθυστέρηση.

-54΄:Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη για φάουλ στον Μπίσεσβαρ που δείχνει να έχει τραυματιστεί

- 49': Κίτρινη κάρτα στον Γλύκο για διαμαρτυρία.

-'Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου στην αναμέτρηση: Αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Ενρίκε να παίρνει τη θέση του Κάνιας για τους γηπεδούχους ενώ αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους ο Ιγκλέσιας πέρασε αντί του Μπαστιάνου.

-Ημίχρονο στο γήπεδο της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ να είναι ισόπαλος 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 17΄με πλασέ ο Μιχάλης Μανιάς ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο 28΄ο Εβγέν Σάκχοφ.

-45' + 2' : Καλό σουτ για τον ΠΑΟΚ με τον Κουλούρη αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ντοναρούμα.

-43΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ με τον προωθημένο Βαρέλα να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας

-42' : Κίτρινη κάρτα στον Μάτος για χτύπημα στον Τσιλιανίδη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ έφτασε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες και συνεπώς θα χάσει ένα από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. 

-29΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να διπλασιάσει σχεδόν αμέσως τα τέρματά του όταν ο Μπίσεσβαρ με πλασέ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντοναρούμα!

-28΄Γκολ για τον ΠΑΟΚ: O Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά μπαίνοντας στην περιοχή των φιλοξενουμένων και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Σάκχοφ που από κοντά πλάσαρε για το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ουκρανού μέσου στη Super League.


-Ντεμπούτο για τη νέα φανέλα του ΠΑΟΚ ''Black Limited Edition'' ενώ περίπου 15.000 φίλαθλοι βρίσκονται στην Τούμπα ώστε να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του Βλάνταν Ίβιτς για να φτάσουν σε μια ακόμα νίκη.

-17' Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης: Ο Κώτσιρας πάσαρε στον Τσουκαλά και αυτός με τη σειρά του άφησε τη μπάλα για τον Μανιά που προ του Μάτος πλάσαρε εύστοχα τον Γλύκο για το 0-1.


-14΄: Κίτρινη κάρτα στον Μάσα για θέατρο

-10΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα με τον Γιαννούλη να σεντράρει από τα αριστερά και τον Τσιλιανίδη να πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Γλύκος εκτινάχθηκε αποκρούωντας τη μπάλα σε κόρνερ!

-6΄: Πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ με τον Μάτος να συγκλίνει και να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

-2΄: Κίτρινη κάρτα στον Χαμντανί για το φάουλ που έκανε πάνω στον Μπίσεσβαρ

- 1΄: Και το παιχνίδι ξεκινά!

-Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Κουλούρης.

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος, Μάσα, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Μανιάς.

-Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας