Skip to main content

Αθήνα: Το κτήριο της πρώην Τράπεζας Εργασίας γίνεται... ξενοδοχείο

Ό,τι νεοκλασσικό ή μεγάλο ακίνητο προσφέρεται προς μακροχρόνια μίσθωση αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, «απορροφάται» αμέσως.

Εμβληματικό κι αυτό το νεοκλασσικό κτήριο, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Νίκης, στο κέντρο της Αθήνας. Παλιά στέγαζε την διοίκηση της Τράπεζας Εργασίας. Μαντέψτε: Μετατρέπεται – κι αυτό – σε ξενοδοχείο! Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι το πήρε η Intrakat, του ομίλου Κόκκαλη, που τελευταία μπαίνει δυναμικά στον ξενοδοχειακό – τουριστικό κλάδο. Η ίδια έχει αναλάβει να ανασκευάσει και να επαναλειτουργήσει και το πρώτο ξενοδοχείο της Αθήνας, που βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας!

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει τον γνωστό κανόνα. Πώς ό,τι νεοκλασσικό ή μεγάλο ακίνητο προσφέρεται προς μακροχρόνια μίσθωση αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει τέτοια ζήτηση για νέες ξενοδοχειακές μονάδες, που «απορροφάται» αμέσως, λόγω της μεγάλης αύξηση του τουριστικού κύματος που σημειώνεται τα τελευταία δύο – τρία χρόνια.

Αποτέλεσμα; Μόνο στην οδό Κολοκοτρώνη, εκτός από το παραπάνω ακίνητο οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση, κι εκείνο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του και συγκεκριμένα εκεί όπου παλαιότερα στεγάζονταν το πολυκατάστημα H&M.

Ωστόσο, εκεί όπου γίνεται «πόλεμος», μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι το κέντρο και ειδικότερα η πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι πέριξ. Εκεί όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου στην Πανεπιστημίου, όπου παλιότερα στεγάζονταν τα γραφεία διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Τέλος, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σημειώθηκε και για το King George, το οποίο «έβγαλε» προς πώληση η Eurobank.