Skip to main content

Το Κούγκι που πήγε περίπατο και η απόκρυψη της αλήθειας από τον Τσίπρα

Το Κούγκι που πήγε περίπατο, η απόκρυψη της αλήθειας από τον Τσίπρα για τις τράπεζες και η αθλιότητα του πολιτικού κόσμου της Αλβανίας.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν εχθές άνοδο έπειτα από την πτώση της Δευτέρας εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Στο Χονγκ Κονγκ άνοιξε με ελαφρά άνοδο του 0,04%, η οποία εξελίχθηκε σε 1,21% στο μέσον της συνεδρίασης με επωφελείς αγορές. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν και τα άλλα χρηματιστήρια της υφηλίου.

Η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα γίνουμε Κούγκι και θα πάρουμε και τους άλλους μαζί, πήγε περίπατο, όπως και όλες οι διαβεβαιώσεις της μέχρι σήμερα. Υποθέτω ότι οι επιτελείς που συμβούλευαν πρέπει να ήσαν αστρολόγοι, κι έβγαζαν συμπεράσματα από το κατακάθι του καφέ. Η αλήθεια είναι ότι Κούγκι έχουμε από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αλλά αντί για «αλλόφυλους» πήραν μαζί τους τον ελληνικό λαό.

Δεν κυβερνιούνται οι χώρες με αερολογίες και συνθήματα. Για πόσο καιρό θα γίνονται πιστευτές; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει την φράση του Τσώρτσιλ, ότι μπορείς να κοροϊδέψεις για λίγο χρόνο πολλούς, για πολύ χρόνο λίγους, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για πολύ χρόνο.

Τι εμπιστοσύνη λοιπόν να έχω, όταν ακούω τον πρωθυπουργό να λέει ότι «οι Τράπεζες χρεοκοπούν, οι λαοί δεν χρεοκοπούν»; Συνειδητή απόκρυψη της αλήθειας, ότι στην πραγματικότητα δεν χρεοκοπούν οι τραπεζίτες, αλλά οι αποταμιευτές. Οι οποίοι, στο τωρινό διάστημα, είναι οι μικροκαταθέτες, ο λαός δηλαδή. Οι ελίτ, με κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα, έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Αυτή η ελίτ κύριε πρωθυπουργέ, όπως καί τινες εκ των βουλευτών σας, έχουν έξω τα χρήματά τους, και όταν εμείς θα τρώμε σκουπίδια, αυτοί θα καπνίζουν το πούρο τους και θα ανάβουν κερί στο εικόνισμά σας. Το ίδιο θα σας ευγνωμονούν και όλοι οι υποστηρικτές της δραχμής, με καταθέσεις στην αλλοδαπή.

Και βέβαια, η σημαντικότερη απόκρυψη της αλήθειας είναι ότι οι Τράπεζες θα είναι κλειστές μέχρι τις 6 Ιουνίου. Δεν υπήρχε η παλικαριά να ειπωθεί στον λαό, ότι οι Τράπεζες κλείνουν επ’ αόριστον, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία.

Πλήρης επιβεβαίωση της αθλιότητας του πολιτικού κόσμου της Αλβανίας. Ο Ίντριζι, πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων ομολόγησε ότι με τη νέα εδαφική διαίρεση της Αλβανίας, μειώθηκε στο μέγιστο βαθμό η επίδραση της ελληνικής κοινότητας στο εκλογικό αποτέλεσμα σε Δήμους όπως η Χειμάρρα, η Κονίσπολη και η Φοινίκη. Τι έκανε το ελληνικό ΥΠΕΞ; Τίποτε, φυσικά.

Οι φαιδρότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, φαίνονται -εκτός των άλλων- και από τις κινήσεις των Σκοπιανών. Προχθές υπέγραψαν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και εχθές το δημοτικό συμβούλιο της πόλης των Σκοπίων αποφάσισε για το τελικό σχέδιο που θα προταθεί για μνημείο των Σλάβων προσφύγων από την Μακεδονία μας μετά το 1946. Μιλάμε για τα παιδιά του Παιδομαζώματος. Τέτοια μέτρα εμπιστοσύνης υπογράψαμε.

Τι κράτος μάς ετοιμάζει ο Λαφαζάνης; Προχθές στο Τεχνικό Επιμελητήριο, εχθές στον Δικηγορικό Σύλλογο, εισέβαλαν «προοδευτικοί» πολίτες και ματαίωσαν συνεδριάσεις των Δ.Σ., που θα αποφάσιζαν υπέρ του «ναι». Έτσι αντιλαμβάνονται οι «προοδευτικοί» την δημοκρατία (για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη).

Καλλισθένης