Skip to main content

Το κλείσιμο παρακαμπτηρίων δρόμων εξετάζουν πλέον οι Θεσσαλοί αγρότες

Το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους, με τον αποκλεισμό ακόμη και παρακαμπτηρίων οδών από τους οποίους διοχετεύεται η κίνηση μετά το κλείσιμο των Τεμπών, εξετάζουν πλέον σοβαρά οι αγρότες
Το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους, με τον αποκλεισμό ακόμη και παρακαμπτηρίων οδών από τους οποίους διοχετεύεται η κίνηση μετά το κλείσιμο των Τεμπών, εξετάζουν πλέον σοβαρά οι αγρότες της Λάρισας αλλά και της Μαγνησίας.
Μετά την τελευταία συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κατερίνα Μπατζελή, οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα του Πλατυκάμπου και των Μικροθηβών έκαναν λόγο για αόριστες υποσχέσεις και προανήγγειλαν ενίσχυση και επέκταση των μπλόκων.

Οι συνδικαλιστές εγκαλούν την υπουργό ότι δεν ανέλαβε καμία ουσιαστική δέσμευση έναντι των θεσμικών τους αιτημάτων ενώ ήταν και κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τη συμπλήρωση του εισοδήματος που απώλεσαν.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των αγροτών στα μπλόκα του Πλατυκάμπου, του Τυρνάβου και των Μικροθηβών όπου αναμένεται να κριθεί και η οδός που θα επιλέξουν οι αγρότες προκειμένου να σκληρύνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης. Στάση αναμονής τηρούν οι εκπρόσωποι των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι μαζί με την ομάδα των 19 υπολοίπων από τη βόρεια Ελλάδα, είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να της θέσουν και δια ζώσης τα αιτήματά τους.