Skip to main content

Maxibasketball για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου

Ο Δ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών θα πραγματοποιήσει αγώνα μπάσκετ για να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Αγώνες μπάσκετ σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Maxibasketball και με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών (Σ.Β.Κ.) Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δημοτικά γήπεδα της ΜΕΝΤ, στις 14.00 και στις 15.30 και της Τριανδρίας, στις 17.00 και στις 18.30.

Στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Γιώργος Δημαρέλος, χαιρετίζοντας τη δράση και επισημαίνοντας τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Σ.Β.Κ. Θεσσαλονίκης. Παράλληλα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στους φιλικούς αγώνες και την προσφορά τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. «Ανταποκρινόμαστε με χαρά στις προσφορές για τέτοιου είδους δράσεις με κάθε σύλλογο και φορέα που το επιθυμεί. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει με αγωνιστική ομάδα, που απαρτίζεται από εργαζομένους και δημοτικούς συμβούλους, με υψηλό αθλητικό επίπεδο».

Αναφερόμενος στην Maxiday, καθιερωμένη από την FIBA ως παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Maxibasketball, κατά την οποία διεξάγονται παγκοσμίως φιλικοί αγώνες βετεράνων του μπάσκετ, ο Πρόεδρος του Σ.Β.Κ. Θεσσαλονίκης, Πάρης Πετράς, επισημαίνει: «Ο Σύλλογός μας Θεσσαλονίκης διοργανώνει ετήσιους αγώνες, το τελευταίο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ταυτιστήκαμε με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου από κοινού να διοργανώσουμε τη συγκεκριμένη δράση. Συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με παρόμοιες δράσεις για την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη».

«Οι δημοσιογράφοι του αθλητικού Τύπου θα είναι παρόντες ακόμη μια φορά, γιατί ο σκοπός είναι ιερός» τονίζει  από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ των δημοσιογράφων, Πάρης Καλημερίδης. «Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και ταυτόχρονα να συνεισφέρει ο καθένας με τον τρόπο του στη συλλογή αγαθών για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Είναι μια πρωτοβουλία που τιμά τη διοίκηση του Δήμου».

Τα προσφερόμενα μακράς διάρκειας τρόφιμα θα συλλέγονται από όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα βρίσκεται σταθμευμένο εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ