Skip to main content

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στα παιδιά της Περαίας

Εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι θα πραγµατοποιήσουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στα παιδιά από 26 έως 29 Απριλίου στην Περαία.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» από την Τετάρτη 26 Απριλίου ως και το Σάββατο 29 Απριλίου, θα βρίσκεται στην Περαία του ∆ήµου Θερµαϊκού Θεσσαλονίκης, όπου εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι θα πραγµατοποιήσουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στα παιδιά.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται από «Το Χαµόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία µε τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ∆ήµου Θερµαϊκού.  

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», το οποίο αποτελείται από τέσσερα αυτόνοµα ιατρεία, πλήρως εξοπλισµένα, θα βρίσκεται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Περαίας µε ώρες λειτουργίας από τις 08:30 έως τις 16:30 µµ. πραγµατοποιώντας προληπτικούς ιατρικούς/οδοντιατρικούς ελέγχους  στα παιδιά.  

Αξίζει να σηµειωθεί ότι από το 2002 έως και σήµερα τον «Ιπποκράτη» και τις δύο κινητές ιατρικές µονάδες του Οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 85.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2013, η κινητήριος δύναµη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών µονάδων είναι ο µη κερδοσκοπικός οργανισµός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία µε τις 3 τοπικές εταιρίες του οµίλου Johnson & Johnson, την φαρµακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα.