Skip to main content

Το καταστροφικό οκτάμηνο Τσίπρα και οι πλακίτσες με τον Λεβέντη

Το καταστροφικό οκτάμηνο του Αλέξη Τσίπρα, οι πλακίτσες με τον Βασίλη Λεβέντη και η επένδυση - «όμηρος» του οικολόγου Γ. Τσιρώνη.

Πολύ γρήγορα δεν ξεχάστηκε το καταστροφικό 8μηνο που μας πρόσφερε ο Α. Τσίπρας και οι «προοδευτικοί» σύντροφοί του; Φαίνεται πως η επικοινωνιακή πολιτική και η υποστήριξη από ισχυρά κέντρα, τρέπει τον λαό, όπου θέλει. Ούτε λαμβάνεται ακόμη υπόψη, το γεγονός ότι όλες -μα, όλες- οι πράξεις του Α. Τσίπρα είναι ζημιογόνες για την Ελλάδα. Και τώρα που είναι πρωθυπουργός, και προηγουμένως που βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Είναι απορίας άξιον, πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να εισπράξει τα χρήματα από τα χαράτσια που επιβάλλει. Δεν έμαθαν το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»; Δεν θα πληρώσουμε όσοι δεν έχουμε, αλλά ούτε και οι άλλοι που έχουν θα πληρώσουν, περιμένοντας -ως συνήθως- κάποια ευνοϊκή ρύθμιση.

Οι πλακίτσες με τον Λεβέντη, μπορεί να δίνουν τόνο ιλαρότητας στην πολιτική ζωή, αλλά μπορεί και οι ψήφοι του κόμματός του να αποβούν κάποια στιγμή καθοριστικές για τον λαό. Το επίπεδό του το έδειξε, όταν αποκάλυψε πως δεν ήθελε το γραφείο που του έδωσαν επειδή ανήκε στον… γκαντέμη Μητσοτάκη.

Να τον πάρεις στα σοβαρά βέβαια τον Λεβέντη, δεν μπορείς, αλλ’ ίσως υπάρχει κάποιος του περιβάλλοντός του που καταλαβαίνει, και του πει δυο λογάκια περί ευγένειας, η οποία αν δεν είναι έμφυτη, μπορεί κάποια ψήγματα να αποκτηθούν.

Είδε ο Ερντογάν ότι δεν έπιασαν οι αγριάδες, και ζητά τώρα… συντονισμό δράσεων με τους Ρώσους, εναντίον των τζιχαντιστών! Το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογάν τζιχαντιστές θεωρεί τους Κούρδους και τους χριστιανούς της Συρίας.

Για να δει υποφερτή την εικόνα με τους λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη, ο Αυστριακός καγκελάριος, «έκρυψαν» 7.000 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με τέσσερα πλοία στον Πειραιά!

Μόνο σε 38 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος το 2015, ενώ το 2014 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για 95. Θυμάται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι επί χρόνια αναλισκόταν σε κατηγορίες ότι επιδιώκεται το θάψιμο της υπόθεσης; Την έθαψε ακόμη πιο βαθιά.

Αλλά, όπως έγραψε εχθές η voria.gr, ξεχασμένα στο συρτάρι έχουν μείνει και τα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, που έχουν ψηφιστεί εδώ και τρία χρόνια. Με το να κυνηγιούνται οι βενζινάδες, απλώς ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Ποιος θα αποφασίσει να τα βάλει με τους μεγαλο-λαθρέμπορους, που εκτός από χορηγοί κομμάτων έχουν και ισχυρότερες πλάτες από τις κυβερνήσεις;

Υπό "ομηρία" του… οικολόγου Γ. Τσιρώνη επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Ήπειρο, την πρώτη σε ανεργία νέων ελληνική Περιφέρεια. Και φυσικά ο υπουργός δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Έχει τις ιδεοληψίες του και άλλη «φιλοσοφία», είπε, αλλά δεν είδαμε κάποιο έργο της «φιλοσοφίας» του. Ο λόγος για έργο ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα) διαχείρισης αποβλήτων το οποίο... περιμένει, από την περασμένη Άνοιξη, τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος να υπογράψει.

Τρομοκράτησαν τον Γκρούεφσκι οι αποκαλύψεις διαφθοράς του, και πέρασε νόμο που απαγορεύει τη δημοσίευση προϊόντων υποκλοπής, και προβλέπει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Ούτε και εάν με τις υποκλοπές αποκαλύπτονται εγκλήματα. Μόνον ο Γκρούεφσκι μπορεί να υποκλέπτει ελεύθερα.