Skip to main content

Το ηθικό πλεονέκτημα, η αντοχή και η βαρυσήμαντη... παρέμβαση του ΥΠΕΞ

Έχει καταλάβει ο Κοτζιάς, ή ακόμη όχι, ότι διάλογος με την Τουρκία σημαίνει να παριστάνουμε ότι κάτι κάνουμε; Χρειάζεται αποτρεπτική πολιτική.

Η Αριστερά έχει τρελάνει τον λαό με το... "ηθικό πλεονέκτημα"! Γι’ αυτό και θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό, ότι η νύφη του Αλέξη Τσίπρα, που ως δημόσιος υπάλληλος, διορίστηκε σε θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων στο γραφείο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, με 30% επιμίσθιο, είναι και στον κατάλογο των δικαιουμένων υπερωρίες.

Μα τι αντοχή έχουν τέλος πάντων αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑίαοι; Δυο δημόσιες θέσεις που τις ασκεί απρόσκοπτα και τις δύο, και άμα λάχει κάνει και υπερωρίες. Θαυμάζω την αντοχή της [και του λαού…].

Έχει καταλάβει ο Κοτζιάς, ή ακόμη όχι, ότι διάλογος με την Τουρκία σημαίνει να παριστάνουμε ότι κάτι κάνουμε; Χωρίς πολιτική αποτρεπτικής πολιτικής, η Ελλάδα θα βρίσκεται στο καναβάτσο. Και θα είναι για πολύ καιρό με τα μυαλά που κουβαλάνε οι σωτήρες μας.

Είπε ο Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα». Τους τσάκισε. Ο Ερντογάν προβληματίστηκε ιδιαίτερα. Μπορεί και να δάκρυσε από την ενοχή με την καταλυτική παρέμβαση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Τελικά, ποιος το χειρίζεται το θέμα των συλληφθέντων; Ο Καμμένος απουσιάζει, μάλλον του επέβαλαν σιγή και καλά έκαναν, ο Δον κυρΦώτης είναι γενικώς αλλ’ αντ’ αλλού, και ακούγεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ το θέμα έχει ξεφύγει από την αρμοδιότητά του. Με την κατάληξη που έχει, υποθέτω ότι το ανέλαβε ο σύμβουλος στρατηγικής.

Πολλοί Εβρίτες, κυρίως από την πόλη της Ορεστιάδας, πήραν μέρος στη διαδικτυακή πρόσκληση που έγινε από την ιστοσελίδα Evros-news, κάνοντας εμπάργκο όλες τις τελευταίες μέρες στην αγορά της Αδριανούπολης. Η πρόσκληση γράφει: «Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Τούρκοι κρατούν παράνομα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, δίπλα οι Εβρίτες να πηγαίνουν για ψώνια στο Mall Erasta ή για διασκέδαση».

Και τουριστικό γραφείο σταμάτησε τα δρομολόγια στην Αδριανούπολη. Αλλά τα Μέσα πανελλήνιας εμβέλειας δεν προβάλλουν το γεγονός, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι. Και δεν υπάρχει λόγος, το μέτρο να είναι προσωρινό. Οι Έλληνες επιχειρηματίες της Θράκης, πτωχεύουν για να πλουτίζουν οι Τούρκοι;

Σημειώνω την απορία που εξέφρασε ο Μακεδών στο χθεσινό του άρθρο στην vοria.gr. Κι εμένα μου προξενεί μεγάλη εντύπωση, ότι οι στρατευμένοι μας συνελήφθησαν μόνο με φόρμες. Για κακοκαιρία δεν έγινε λόγος;

Οι φορολογικές αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι ο υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, Πάβελ Γκρουντίνιν, έχει 13 λογαριασμούς... σε ελβετική τράπεζα, ενώ ένας από τους λογαριασμούς αφορά τοποθετήσεις χρυσού. Είδες πόσο χρήσιμη είναι η Αριστερά στα στελέχη της;

Το αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζει μια στρατιωτική παρέλαση "γύρω στις 11 Νοεμβρίου", ημέρα κατά την οποία κηρύχθηκε εκεχειρία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έπειτα από σχετικό αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αίτημα για το οποίο συνεχώς οι Δημοκρατικοί διαφωνούν

Τώρα που τακίμιασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Αμερικανούς, δεν θα έχει πιστεύω αντιρρήσεις του λοιπού για τις στρατιωτικές παρελάσεις στην Ελλάδα.