Skip to main content

Το Ισραήλ επισκέπτεται ο Μπουτάρης στις αρχές Φεβρουαρίου

Το Τελ Αβιβ – Γιάφο είναι αδελφοποιημένη πόλη με τον δήμο Θεσσαλονίκης από το 1994 και αποτελεί τον πρώτο προορισμό για φέτος της «Διπλωματίας Πόλεων»

Επίσκεψη στο Τελ Αβιβ - Γιάφο του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα.

Το Τελ Αβιβ – Γιάφο είναι αδελφοποιημένη πόλη με τον δήμο Θεσσαλονίκης από το 1994 και αποτελεί τον πρώτο προορισμό για φέτος της «Διπλωματίας Πόλεων».  

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο δήμαρχος θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του αξιωματούχους αλλά και με άλλους φορείς. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να προωθήσει τόσο τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού International Mediterranean Tourism Market (IMTM) όσο και την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και πόλεων.

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι «με την ανταλλαγή αυτή των επισκέψεων μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων δίνεται η δυνατότητα να καταστεί η Θεσσαλονίκη πόλος προσέλκυσης τουριστών, επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων, φοιτητών, συνεδρίων, εκθέσεων, εμπορίου αλλά και γαστρονομικών εκδηλώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο δήμαρχος Τελ Αβίβ-Γιάφο, κ. Ρον Χουλνταΐ μαζί με αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί τον δήμο Θεσσαλονίκης για την σιωπηλή Πορεία Μνήμης για τα 73 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού που μετέφερε τους Εβραίους συμπολίτες μας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Στην ετήσια εκδήλωση της εφημερίδας Zeit ο Μπουτάρης

Στο Αμβούργο της Γερμανίας θα βρεθεί στις 14-16 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, λίγες μέρες μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Ο δήμαρχος πρόκειται να μιλήσει στην ετήσια εκδήλωση της εφημερίδας Zeit για τους σημαντικότερους ανθρώπους της χρονιάς.