Skip to main content

Το ISIS πίσω από την επίθεση με τους 13 νεκρούς στη Βαρκελώνη

Σε 13 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση το απόγευμα της Πέμπτης με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού», μετέδωσε το Άμακ, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

Σε 13 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Τουλάχιστον 80 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια Ελληνίδα, η οποία ήταν για διακοπές με την οικογένειά της στην Βαρκελώνη.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι έχουν συλλάβει ως υπόπτους δύο άτομα, ενώ άλλες πληροφορίες, αναφέρουν ότι δύο δράστες έχουν πέσει νεκροί.

Τις σκηνές πανικού που βίωσαν όταν ένα φορτηγάκι παρέσυρε τους πεζούς στο κέντρο της Βαρκελώνης αφηγήθηκαν τουρίστες και αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.