Skip to main content

Το Υπουργείο Παιδείας επισκέφτηκε η Γενική Διευθύντρια του CERN

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συμμετοχή της ελληνικής ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας ενώ και η συμμετοχή νέων επιστημόνων στo CERN.

Επίσκεψη στον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Αναπληρωτή Υπουργό, κύριο Κώστα Φωτάκη έκανε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN), Fabiola Gianotti, συνοδεία των συνεργατών της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συμμετοχή της ελληνικής ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας στο CERN.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με την επέκταση της συμμετοχής νέων επιστημόνων στα προγράμματα του CERN.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων στην υλοποίηση των προγραμμάτων του CERN, μέσω της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, καθώς και οι δυνατότητες υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιούνται σε τεχνολογικά πάρκα της χώρας.