Skip to main content

Μουζάλας: 190 επανενώσεις το μήνα από την Ελλάδα στη Γερμανία

Να μην γίνεται αντικείμενο αβασάνιστου σχολιασμού η διπλωματική οδός που επιλέγει η πολιτεία να διαχειριστεί το ζήτημα, τονίζει το υπουργείο.

ΣΤα δημοσιεύματα αλλά και τη θέση που εξέφρασαν τόσο ελληνικές όσο και γερμανικές ΜΚΟ για «παραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή επανένωση» απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Αναφορικά με τοποθετήσεις και δημοσιεύματα που σχετίζονται με τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης στη Γερμανία και την φερόμενη άτυπη συμφωνία του Έλληνα Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Τόμας Ντε Μεζιέρ για πλαφόν 70 οικογενειακών επανενώσεων το μήνα, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερώνει:

Το 2016 έγιναν στη Γερμανία 670 οικογενειακές επανενώσεις από την Ελλάδα.

Το 2017, από τον Ιανουάριο μέχρι τις 30 Ιουλίου έχουν ολοκληρωθεί 1334 οικογενειακές επανενώσεις στη Γερμανία.

Το 2016 έγιναν από την Ελλάδα στη Γερμανία 634 μετεγκαταστάσεις (relocation).

Το 2017 από τον Ιανουάριο μέχρι τις 30 Ιουλίου έχουν ολοκληρωθεί 3.079 μετεγκαταστάσεις (relocation) στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 190 οικογενειακές επανενώσεις το μήνα από την Ελλάδα στη Γερμανία»  αναφέρει το υπουργείο.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι «η διπλωματική οδός που επιλέγει η ελληνική Πολιτεία δια μέσω του Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να διαχειριστεί αποτελεσματικά το εν λόγω κρίσιμο ζήτημα, θα ήταν φρόνιμο να μην γίνεται αντικείμενο αβασάνιστου σχολιασμού»