Skip to main content

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας

Το ΥΠΕΞ σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως η ενέργεια αυτή παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Τη χθεσινή πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του λέγοντας ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. 

«Καλούμε την Πιονγκγιάνγκ, η οποία επέλεξε για πολλοστή φορά να αψηφήσει τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και τις σχετικές Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να αποστεί από κάθε νέα ενέργεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου για το μέλλον του πυρηνικού και πυραυλικού της προγράμματος», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Τέλος εκφράζει εκ νέου την ετοιμότητά του για συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της χώρας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη διασπορά πυρηνικών όπλων και την αποτροπή της παράνομης μεταφοράς πολεμικής τεχνογνωσίας και υλικών.