Skip to main content

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει... Βαρουφάκη για το τέλος στις αναλήψεις από ATM

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τον... υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας πως η πρόταση για φορολόγηση των αναλήψεων από ΑΤΜ έχει αποσυρθεί από τη διαπραγμάτευση.

Αδειάζει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, η Καραγιώργη Σερβίας, σχετικά με τη σημερινή του δήλωση ότι εξετάζεται η επιβολή «μικρού» τέλους στις αναλήψεις από ΑΤΜ (εδώ).

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group, ωστόσο αποσύρθηκε, λόγω της άρνησης της ελληνικής πλευράς. Φαίνεται, λοιπόν, πως κάποιος ξέχασε να ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Πρόκειται για το δεύτερο άδειασμα μέσα σε μία ημέρα του υπουργού μετά από την αντίδραση του Μαξίμου για την προώθηση της Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς.

»Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση».